Ytringsfrihed for Loke, men ikke for Thor

Dobbeltmoral og hykleri hos højrefløjen

Sagen, hvor Henrik Gade Jensen i DR-programmet ”Hængt ud på forsiden” er blevet fremstillet som offer for tilsyneladende usande beskyldninger om nazisme, har fået højrefløjen til at gå helt i selvsving. Typisk for dem.

De var ligeglade med de andre programmer i serien, men når det for en gangs skyld er gået ud over en af deres egne, så er de staks oppe i det røde felt. Hvad David Trads, Rasmus Lindboe og René Karpantschofs har fået hældt ud over sig af møgspande af hysteriske højrefløjsere, trodser enhver beskrivelse.

Hetzen fik lørdag den 3. november René Karpantschof til at skrive en fornuftig kronik i Politiken, hvor han forsøgte at tage til genmæle, men uden at få bølgerne til at lægge sig. Ekstra Bladet fulgte efter den 4. november med kritik af programmet og i deres leder skrev de blandt andet: “MEN DRÅBEN, der fik mig ud af glashuset, var, da jeg i går læste Politikens kronik skrevet af Rene Karpantschof. Han blev hængt ud i det seneste program for, som det hed helt uden dokumentation, at have beskyldt en spindoktor for at være nazist for ni år siden. Det havde han så ikke. Også her var fakta voldsomt strammet af Detektor. Tidligere har Berlingske klaget til pressenævnet og BT nægtet at medvirke i programmet. Der tegner sig altså et mønster.”

I forbindelse med netdebatten om kronikken stødte jeg tilfældigt ind i nogle gamle medkombattanter fra blogdebatterne på Jyllandsposten jp.dk. Det viste sig, at vi åbenbart alle var blevet banned på den store jyske provinsavis. Det var lidt hyggeligt sådan at mødes igen på Politiken, men det fik mig bagefter til at surfe lidt rund på andre højrorienterede mediers debattråde, hvor jeg kunne konstatere, at kritikerne var der ikke mere.

Hos Morten Uhrskov, hos Michael Jalving, hos Søren Espersen – alle på jp.dk og hos Sappho, hos Snaphanen og hos Uriasposten var billedet det samme: Debatten er stort set væk. Nu var der kun de indforståede tilbage. Herunder en vis ”Falkeøje” på Uriasposten, som får lov til at ivre for likvideringer af politiske modstandere unden at blive bortvist af Kim Møller, manden bag Uriasposten.

“Snak, snak snak og atter snak. Sympati for Islam – ja god morgen!!! Genopliv vor gamle modstandsbevægelse, sæt gang i de likvidationer, som var modstandsbevægelsens største succes. Vis vore landsforræderiske politikere, at de har taget grueligt fejl af det danske folk!!! De har ikke engang spurgt folket på noget tidspunkt!!! De har ladet hånt om Danmarks Rige Grundlov!!! Deres egensindighed minder om gamle statsminister Vilhelm Buhl, han var også en stor forræder og burde have været skudt, fremfor at blive statsminister!!!” Falkeøje den 3. april på Uriasposten.

“Under krigen havde vi en modstandsbevægelse, der sørgede for, at sådanne individer blev skaffet effektivt af vejen.
Jeg længes efter den orden i samfundet, vi havde dengang.” Falkeøje den 10. juli 2012 på Uriasposten.

“Blå eller rød regering, så er der ingen af dem, der kan og vil fjerne den muslimske chikane fra vort samfund. Borgernes pligt er at fjerne både politikere og muslimer fra vort samfund. Begge parter har vist sig uduelige!” Falkeøje den 16. oktober 2011 på Uriasposten.
Det fik mig til at tænke på, at nogle af mine facebookvenner tidligere fortalte, at de er blevet klaget ud af stadig flere debatter. Selv har jeg oplevet, at Jette Plesner Dali fra Dansk Folkeparti og Trykkefrihedsselskabet, mindst én gang har prøvet at få mig banned på Fyens stiftstidende, men andre har også klaget over mig, kan jeg forstå på debatredaktionen.

En anden gang havde jeg en diskussion med en særdeles perfid og ubehagelig debattør ved navn Hans Erling Jensen. Han oplyste uden blusel, at ”man” havde et arkiv med en masse ufordelagtige oplysninger om min og andre personer. Han var heller ikke karrig med at bruge dem., kunne man konstatere, og samtidig kunne man se, hvordan en veritabel bagtalelses kampagne bredte sig mod mig og andre kritiske debattører.

Argumenterne gik igen hos forskellige højreekstreme debattører, og lighederne i indlæggene gik undertiden helt ned i sproglige detaljer.

Hensigten med dette indlæg er ikke at anklage højreekstremisterne for dårlig debatstil. Det er vist efterhånden et velkendt faktum, og det rører mig ikke.. Men hvis højrefløjen bevidst prøver at lukke munden på alle, de ikke kan lide og hvis det er en koordineret indsats, så har vi et meget alvorligt demokratisk problem.

René Karpantschof slutter sin kronik med dette statement: ”Jeg udtaler mig ikke længere om dansk højreradikalisme, så højrefløjen kan sove trygt fremover.” Jeg vil meget håbe, at han ombestemmer sig: Ellers har de højreradikale vundet igen.

Artiklen er også publiceret på http://www.p77.dk/demokrati/ytringsfrihed/788–ytringsfrihed-for-loke-men-ikke-for-thor

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Ekstrabladet, Halvorsen, Højrefløjen, Henrik Gade Jensen, hetz, Jyllandsposten, Michael Jaslving, Morten Uhrskov, Sappho, Søren Espersen, Uriasposten, ytringsfrihed. Bogmærk permalinket.

12 svar til Ytringsfrihed for Loke, men ikke for Thor

 1. Eyvind Dk siger:

  Du antyder at Karpantschof’s genmæle skulle have fået nogle kritikkere (af Karpantschof?) til at indstille debatten?
  Der tror jeg du gør regning uden vært.
  Det er tydeligt at Karpantschof, er en af dine helte, så det må gøre ondt at se ham udstille sig selv som et monumentalt fjols. Hans medsammensvorne i dette skændige karaktermord – David Trads – var en hel del klogere, da han foretog danmarkshistoriens største retræte og lagde sig pladask ned og hulkede sin brødebetyngede undskyldning og selvkritik ud overalt, hvor han kunne gøre det.
  Men Karpantschof? Ak nej. Og heller ikke hans lakajer!
  Men måske DR’s svar til Karpantschof;
  http://politiken.dk/debat/ECE1807753/dr-afviser-kritik-har-du-set-udsendelsen-karpantschof/
  har fået dig til at tie?

  • Nej.
   Jeg – eller rettere Karpantschof – antyder, at han vil indstille debatten.
   For mit eget vedkommende har jeg ikke tænkt mig at tie stille, og der håber jeg, at Karpantschof heller ikke vil.
   Det er jo ironisk, at modstanderne af § 266b har så travlt med at prøve at lukke munden på os andre.

   • Eyvind Dk siger:

    Ups, igen igen en stråmand! Der er absolut INGEN der vil “lukke” munden på dig eller andre der udtrykker sig demokratisk og ikke opfordrer til vold.
    Venligst gi’ mig et eksempel på at det skulle være tilfældet.
    Derimod er der mange eksempler på at den politisk korrekte elite, venstrefløjen og islamisterne ønsker at forbyde anderledes tænkende at udtrykke sig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jeg spurgte sådan set bare til om DR’s svar til Karpantschof havde fået dig og Karpantschof til at tie?
    Hvis i har udtalt jer eller skrevet noget efter DR’s svar, så er jeg en hund efter links!

   • DRs kritik ændrer da ikke ved Karpantschofs pointe: at Henrik Gade Jensen ikke var nazist, men havde forbindelse til nazi-kredse. Så vidt jeg ved, har de faktisk fået lukket munden på Karpantschof, men ikke på mig. Og der er såmænd også mange, som gerne vil lukke munden på mig. I dag kan du f.eks tage et kig på Uriasposten, som nok ikke er dig helt ubekendt.

 2. Eyvind Dk siger:

  Hvis nogen har lukket munden på Karpantschof, så er det Karpantschof selv, og det forstår jeg udemærket. Hvis jeg var blevet klædt offentlig af i en grad som Karpantschof, så var jeg nok også gået i flyverskjul.
  Ang. dig, bemærker jeg at du ikke svarer på mine spørgsmål og endnu mindre kommer med links, så det er vel det nærmeste jeg kommer på en indrømmelse fra dig ang. brug af stråmænd, ikk’?
  Og jeg går udfra at den der tier samtykker m.h.t. “Der er absolut INGEN der vil “lukke” munden på dig eller andre der udtrykker sig demokratisk og ikke opfordrer til vold.”
  Og;”Derimod er der mange eksempler på at den politisk korrekte elite, venstrefløjen og islamisterne ønsker at forbyde anderledes tænkende at udtrykke sig.”
  Har jeg ret eller har jeg ret? ;-))

  • Nu er det mig og ikke dig, der bestemmer, hvordan der skal diskuteres på denne blog.
   Men hvis det kun er et link du efterlyser, så får du det hermed: http://www.uriasposten.net/archives/42390#comments

   • Eyvind Dk siger:

    Igen igen igen bruger du en stråmand.
    Jeg har på INTET tidspunkt anfægtet, at det er din blog, og at du suverænt bestemmer hvad og hvordan der skal debatteres. Du har endda lov til at blokkere mig hvis du synes.
    Så hvorfor skriver du; “Nu er det mig og ikke dig, der bestemmer, hvordan der skal diskuteres på denne blog.”?
    Men når du ikke svarer på det jeg skriver om, så er det jo til gengæld min suveræne ret, at mene at det er en kyllingeagtig måde at debattere på. Men det skyldes måske dit åndelige fællesskab med Karpantschof, der jo afslørede sig selv som en af dette lands HELT STORE kujoner!
    Og ja, jeg har hørt om Uriasposten, og jeg har endda mødt Kim Møller. Selvom han ligger ganske langt fra mit politiske ståsted, så er han absolut en redelig og hæderlig mand – lidt ligesom Henrik Gade, ikk’?
    Dog er der adskillige af dem der kommenterer på Kim Møllers blog jeg ikke bryder mig om og ikke synes er hæderlige!
    M.h.t. dit link så skal jeg da lige love for, at du får læst lektien der. Det er da tydeligt at der er nogle der, som har et ganske stort horn i siden på dig. Det skal jeg ikke blande mig i, blot nævne, at der vist ikke er nogen der vil “lukke munden” på dig, og det var det du ville bevise med dit link, ikk’?
    Altså, venligst kom op med et andet link der viser at nogen ønsker at lukke munden på dig!

   • Hvis du ikke kan læse indenad, kan jeg ikke hjælpe dig.

    Hvordan vil du forstå følgende statement fra den bemærkelsesværdige organisation Orange Armee Fraktion: “Selvfølgelig må voldsmand Carsten Halvorsen skrive, men behøver han at have carte blanche til Fyens Stiftstidende, der er rent faktisk folk, der betaler for at abonnere på avisen og ikke kun læser den på nettet.” Bortset fra, at jeg ikke er voldsmand, er det da en opfordring til forhåndscensur af mine læserbreve.

    Og hvordan vil du fortolke Erik Dagøs opfordring til, at jeg skal tie, som er gengivet andetsteds her på bloggen.

    Endelig er du da heller ikke selv for god. Du åbner debatten med en påstand om, at Karpantschof skulle tie i stedet for at skrive en kronik.

    Hvad du mener om Kim Møller og Uriasposten, rager mig en høstblomst.

 3. Eyvind Dk siger:

  Det er sgu da dig der ikke kan læse – eller måske rettere ikke forstå hvad du læser!
  Der er en der skriver; ““Selvfølgelig må voldsmand Carsten Halvorsen skrive, men behøver han at have carte blanche til Fyens Stiftstidende………” Det har sgu da intet at gøre med at fratage dig retten til at ytre dig, TVÆRTIMOD, han skriver jo NETOP “Selvfølgelig må voldsmand Carsten Halvorsen skrive…….”.
  DERIMOD er det en gang brok over at FS, ifølge skribenten, synes at æde alt fra din hånd råt. Altså KÆMPE misfortolkning fra din side!!!!
  Hvis jeg giver dig og Karpantschof et godt råd om at tie (p.g.a. det vrøvl i siger), så har det da intet at gøre med at FRATAGE dig RETTEN til at ytre dig.
  Hvis du ikke kan forstå hvad du læser så kan jeg ikke hjælpe dig!!!

  • Klokken er mange, og der er også en dag i morgen. Men du kan lige få denne at falde i søvn på.

   Hverken den orange undergrundshær eller andre privatpersoner kan selvfølgelig fratage Karpantschof eller mig retten til at ytre os, men nogen af dem ville gerne.

   Undergrundshæren har f.eks. ikke noget mod, at jeg ytrer mig her, men de ser helst ikke, at jeg skriver på Fyens Stiftstidende. Hvorfor ikke, må man spørge?

   Og skal jeg forstå dig således, at du helst ser, at Karpantschof og jeg IKKE følger dit ”gode råd” og alligevel ytrer os?

   Sov godt.

 4. Eyvind Dk siger:

  “Hverken den orange undergrundshær eller andre privatpersoner kan selvfølgelig fratage Karpantschof eller mig retten til at ytre os, men nogen af dem ville gerne.”

  Jamen det VIL de jo heller ikke!
  Så hvorfor bliver du VED med at skrive det vrøvl om, at de ikke kan det, når nu de ikke vil?

  Nu skal jeg fortælle dig hvem det er der ønsker at fratage andre retten til at ytre sig:
  Det er selvfølgelig alle dem der ønsker at bibeholde §266. Samt dem dem der på anden måde ønsker at straffe folk der ytrer sig på en måde de ikke ønsker.
  F.eks:
  De islamister der ønske at kritik af deres religion skal være strafbart.
  Eller de fascistoide idioter(læs: AKA o.lign.) der med vold jager dem der ytrer sig på en bestemt måde.

  “Undergrundshæren har f.eks. ikke noget mod, at jeg ytrer mig her, men de ser helst ikke, at jeg skriver på Fyens Stiftstidende.” Hvorfor ikke, må man spørge?”

  Det kunne måske være at de synes at FS ikke burde optage så mange indlæg fra din side, sikkert fordi de synes at deres egne meninger er bedre.
  MEN DET HAR INTET MED DIN RET TIL AT YTRE DIG AT GØRE! Forstod du det nu?

  “Og skal jeg forstå dig således, at du helst ser, at Karpantschof og jeg IKKE følger dit ”gode råd” og alligevel ytrer os?”

  Jeg er FULDSTÆNDIG ligeglad med hvor og hvor meget i udtrykker jer. Men jeg synes bare i skal vide at i skader jeres eget omdømme, samt hele venstrefløjens, med jeres afgrundsdybe vrøvl og nederdrægtige karaktermordsforsøg!
  Se bare på hvor svært det har været for mig at forklare dig, at der IKKE er nogen der anfægter din ret til at ytre dig.
  Tværtimod er det folk fra dit politiske hjørne, der ønsker at begrænse anderledes tænkende mennesker deres ytringsfrihed. (Forklaret ovenfor)
  Capice?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s