Den lille fjer der blev til fem høns

Det er ganske vist. Det hævder i hvert fald Den Korte Avis (af onde tunger kaldt Den Lorte Avis), som er ude med et forsøg på at sværte Fathi El-Abed, som er formand for Dansk/palæstinensisk Venskabsforening og fremtrædende SF´er.

Baggrunden er, at Fathi El-Abed i disse dage optræder som sagkyndig i medierne i forbindelse med Israels bombninger og mulige invasion af Gaza. Med en facebookopdatering på Jacob Mchangamas profil som kilde refererer Den Korte Avis et debatindlæg fra Fathi El-Abeds egen facebookprofil. Allerede nu er der grund til at studse. Den Korte Avis´ vakse reporter Aia Fog fra DF må altså gå den lange vej over hele to mere eller mindre private facebookprofiler for at nå frem til sin historie.

Men hvad handler det så om? Jo, på El-Abeds facebookprofil kører en intens debat om den aktuelle, optrapning af konflikten mellem Israel og palæstinenserne. I den forbindelse skriver en ophidset palæstinensisk kvinde:

“Trist at Hitler ikke udryddede alle zionister inden han begik selvmord. Hvor gøre det mig ondt at hele verden holder kæft.” og senere “Ja jeg har hyldet Hitler for hans folkemord. De fortjener mere end mord når de myrder på samme måde”.

Den med Hitler var nok ikke så heldig. Men det er vel ”en finke, der røg af panden i ophidselse”, som højrefløjen ynder at kalde det, når det er i deres interesse. Og hvis man har familie i Gaza, er det forståeligt, at man giver udtryk for en afmægtig vrede og frustration i en situation som denne.

Måske derfor svarer Fathi El-Abed kvinden ved både at støtte og belære hende:

”Giv den/dem hele armen. Sådan som tingene er nu er det full scale krig. Og krigen udkæmpes – demokratisk vel at mærke – også herhjemme.”

Jeg har valgt at understrege ordet demokratisk, så man ikke kan være i tvivl om, hvad El-Abed mener. Hitler var jo ikke demokrat. Men det hjalp ikke El-Abed. Han blev lynhurtigt taget til indtægt for støtte til Hitler, selvom enhver må kunne se, at det ikke passer.

I en artikel i Den Korte Avis 18. november med overskriften ”Fathi El-Abed bruges som ekspert i DR, selv om han netop har rost en mand, der hylder Hitler”, hvor vinklingen tydeligt giver formålet med artiklen, nemlig at få El-Abed fjernet fra DR og medierne i øvrigt. At El-Abed derefter tog klart afstand fra udtalelsen, blev totalt ignoreret, selv om han tydeligt skrev:

“Jeg er ikke enig med (den pågældende palæstinenser) i nogle af udtalelserne”

Alligevel blev historien spredt via hele det danske counterjihad-netværk, på alle de højrerabiate blogs, på de zionistiske propandasider og havnede også på Kristeligt Dagblad og endda i det Berlingske Officin. Sidstnævnte sted godt hjulpet på vej af Henrik Dahl (som efterhånden helt har bekendt kulør).

Det har åbenbart heller ikke hjulpet, at El-Abed slettede det hele fra sin profil. Næ, gryden skal holdes i kog, og i dag har Den Korte Avis så en opfølgende historie i dag med overskriften ”SF har intet imod Fathi El-Abeds støtte til Hitler-beundrer”.  Nu har han jo oplyst at han ikke støtter nogen Hitler-beundrer, men det ville sikkert passe dem fint, hvis de kunne få udenrigsministerens parti til at tage afstand fra Fathi El-Abed.

Kan SF fortsat lade sig repræsentere af El-Abed? ville den vedholdende vinkelskriver fra Den Korte Avis gerne vide. Det rystede dog ikke SF pressetalsmand Allan Wessel, som tørt konstaterer:

”Hvis jeg har forstået dig rigtigt, refererer du en eller flere ”tredjepersoner”, som referer en kommentar/post fra Fathi El-Abed, som skulle være skrevet i relation til en anden mands post/blog. Med al respekt så er det for ukonkret til, at vi kan forholde os til det.”

Så sandt. Han skulle have bedt Aia Fog rende og hoppe. Og det kan undre, at hun og de mange nationalister som fylkes rundt om i fædrelandet ikke hat haft mere udbytte af at læse det danskeste af alle danske digterikoner, nemlig H.C. Andersens fortælling om den lille fjer, der blev til fem høns.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Den Korte Avis, facebook, Fathi El-Abed, Gaza, hadpropaganda, Israel, Politik, Samfund, SF, ytringsfrihed. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s