Cirkus Bazrafkan

Firoozeh2

Den 13. december skal Firoozeh Bazrafkan i retten i Aarhus. Det meddeler Trykkefrihedsskaberiets blog ”Sappho”, der til lejligheden udråber den opmærksomhedshungrende unge dame til kunstner. Årsagen er, som det bl.a. fremgår andetsteds her på siden, at hun to gange har overtrådt straffelovens § 266b i den tro, at hun var hævet over loven i modsætning til eks-politimand Lars Krag Andersen, som blev fyret og idømt en bøde på 10.000 kr. for nøjagtig samme forseelse.

I første omgang fik frøken Bazrafkan et bødeforlæg på 8.000 kr., som hun fnysende af harme nægtede at betale. I mellemtiden har vennerne i Trykkefrihedsskaberiet så indsamlet 30.000 kr. til ”kunstnerens retssag” som det hedder, så den fortørnede mø trygt gå i retten i Aarhus.

I den anledning udtaler Trykkefrihedsskaberiets svar på Amalie opgejlet til den undrende verdenspresse:

“Jeg opfatter retssagen som et politisk kunststunt og inviterer folk til fernisering i retten, hvor de kan komme og se performance/happening, der bliver opført i retten,” siger Firoozeh Bazrafkan til Sappho og opfordrer sine støtter til at møde op i retten i Aarhus 13. december.”

Man kan ikke lade være med, at spekulere, over hvad hun mener med ”politisk kunststunt”?? Har hun måske allieret sig med cirkusartisterne i Akademiet for Utæmmet Kreativitet? For slet ikke at tale om ”ferniseringen”? Hvad er det, der skal ferniseres? Og bydes der monstro på sur hvidvin og snacks? Eller måske skal nogle af pengene bruges til at pynte salen med julepynt, så Firoozeh Bazrafkan kan gøre sin entre som Luciabrud. Der er jo den 13. december kl. 9 om morgenen. Det ville da være kunst til tiden.

Vi må væbne os med tålmodighed og se, hvad der kommer til at ske. Men jeg vil virkelig blive skuffet, hvis der blot bliver tale om en småfornærmet frøken Bazrafkan i skranken og Lars Hedegaard og de sædvanlige tosser på tilskuerrækkerne. Til gengæld ville det passe mig fint, hvis dommeren skærpede straffen til 30 dages fængsel at afsone i Aarhus Arrest julen over. Det ville være en fortrinlig scene til et ”politisk kunststunt” med Firoozeeh Bazrafkan

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Aarhus, § 266b, Firoozeh Bazrafkan, Halvorsen, Retten, Samfund, Sappho, Trykkefrihedsselskabet, ytringsfrihed. Bogmærk permalinket.

Et svar til Cirkus Bazrafkan

  1. Pingback: Cirkus Bazrafkan fik lighed for loven | halvorsensk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s