Israel ønsker ikke en to-statsløsning

Boykot Israel

Jeg har i dag sendt nedenstående læserbrev til Fyens Stiftstidende. Årsagen er, at der i Stiften ikke har været nogen debat om Palæstinas ankerkendelse i FN og Israels reaktion herpå.

Trods den historiske afstemning i FN´s generalforsamling den 29. november, hvor det palæstinensiske selvstyre opnåede taleret på generalforsamlingen og adgang til FN´s organer, ligger adskillige europæiske lande stadig under for det israelske skjulte diplomati. Dels var der ikke enighed blandt EU-landene under afstemningen i FN, og dels fortsætter EU med at importere varer fra de ulovlige israelske bosættelser på Vestbredden.

Det fremgår bl.a. af ny en rapport, »Når freden handles bort«, som afslører, at Europa importerer 15 gange mere fra israelske bosættelser end fra palæstinensere. Dette til trods for, at EU gentagne gange har opfordret Israel til stoppe al bosættelsesaktivitet på Vestbredden.

Faktisk er der et skærende misforhold mellem den påståede forfølgelse af Israel, som produceres af det israelske propagandaapparat, og de reelle lukrative småaftaler, som Israel i al stilfærdighed profiterer af. Det burde være en selvfølge, at der var importforbud mod varer fra de ulovlige israelske bosættelser på Vestbredden. Men sådan er det ikke. Dertil kommer, at Israel har en særlig gunstig handelsaftale med EU, så varer fra Israel fritages for told. Omvendt lægger Israel en særlig skat på de varer, som importeres til Vestbredden, så de bliver dyrere for palæstinenserne. Meningen er, at pengene derefter skal overføres til det palæstinensiske selvstyre. Men nu har den israelske regering netop besluttet at indefryse provenuet fra denne skat for at “straffe” det palæstinensiske selvstyre for at anvende fredelige midler i kampen for en to-statsløsning og søge anerkendelse hos FN. Det kan israelerne vilkårligt gøre uden at spørge nogen om det, fordi de har magten over palæstinenserne.

Det må efterhånden være klart for enhver, at Israel reelt ikke ønsker en to-statsløsning, og at man kun anerkender det palæstinensiske selvstyre, så længe det optræder som marionet for den israelske regering. Israel forstår efterhånden kun ét sprog, og det er magtens sprog. Som en start er EU derfor nødt til i enighed at lægge helt anderledes pres på den israelske regering og afskaffe alle israelske privilegier og selvfølgelig forbyde import af varer fra de ulovlige bosættelser. Virker det ikke, må man iværksætte yderligere sanktioner.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i bosættelser, EU, FN, Israel, Palæstina, Politik, Vestbredden, zionisme. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s