Kritik af Israel er ikke antisemitisme

Arthur Avnon Israel
Israels ambassadør Arthur Avnon

Føj. Nu stikker antisemitismen igen sit grimme fjæs frem, hvis man skal tro pressen og ikke mindst provinsavisen Jyllandsposten, som på lederplads har skrevet harmdirrende om problemet. Således kunne man i går 12. december i alle landets aviser læse en næsten enslydende historie om, at jøderne i Danmark nu af den israelske ambassadør opfordres til at ”skjule” jødekalotten davidsstjernen. Af sikkerhedshensyn forstås.

Vinklen undrer mig, for faktisk har jeg aldrig set jøder rende rundt med kalotter og davidsstjerner. Ikke engang her op mod jul. Og hvorfor skulle de også det? De er jo netop fuldt ud assimileret i det danske folkelegeme i modsætning til muslimerne, hvis man skal tro islamofoberne. Men det er måske en ny trend?

Til gengæld er det svært at se nyhedsværdien i artiklerne. For der er tilsyneladende ikke nogen aktuel anledning til, at samtlige aviser netop den 12. december skriver om dette emne. Det nærmeste vi kommer, er at Mosaisk Trossamfund har modtaget 37 anmeldelser af ”mulig” antisemitisme inden for det seneste år, gående fra jødefjendtlige skældsord og kritik af Israel til voldelige overfald. Men altså intet konkret og aktuelt.

Man må derfor gå ud fra, at baggrunden for historien er en pressemeddelelse udsendt fra den israelske ambassadør, den tidligere(?) Mossad-agent Arthur Avnon. Ved at spille ”antisemitisme-kortet” er det åbenbart lykkedes den israelske ambassade at få den samlede danske journaliststand til at springe i med begge ben og ukritisk viderebringe historien. Fornemt eksempel på zionistisk propagandavirksomhed, det må jeg indrømme.

Hvis man skal drive lidt motivforskning på ambassadørens og zionisternes initiativ, så er det tydeligt, at israelerne lige nu har voldsomt brug for at snakke om noget andet. Israels hævngerrige reaktion på palæstinensernes historiske sejr i FN´s generalforsamling 29. november har kun bidraget til at forværre Israels efterhånden yderst dårlige omdømme i offentligheden. Tilbageholdelsen af skattemidlerne til det palæstinensiske selvstyre og de nye ulovlige bosættelser i Jerusalem har fået kritikken til at hagle ned over Netanyahu og hans højreorienterede regering. Derfor håber man formentlig på at score lidt sympati på igen at spille den gamle sang om de stakkels forfulgte jøder.

Det er i hvert fald det kortsigtede motiv. Men historien om den voksende antisemitisme dukker op med jævne mellemrum. Snart hører vi om jødeforfølgelse i Malmø, snart er det i Norge eller England, og snart er det i hele Europa, den er gal. En forklaring er naturligvis, at zionisterne gerne vil udlægge den udbredte og helt forståelige kritik af Israel som udslag af antisemitisme. Men jeg tror også på en anden og i virkeligheden meget gammel forklaring. Nemlig at en del af zionismens grundlag er at skræmme jøder til at udvandre til Israel ved at bilde dem ind, at de er hadet og forfulgt i Europa. Den forklaring er stadig aktuel. For der er jo stadig brug for jødisk indvandring, hvis zionisterne også vil skabe jødisk majoritet på Vestbredden.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Arthur Avnon, bosættelser, hadpropaganda, Halvorsen, Israel, Jyllandsposten, Mossad, Palæstina, Vestbredden, zionisme. Bogmærk permalinket.

2 svar til Kritik af Israel er ikke antisemitisme

  1. Gytte Taylor siger:

    Til Carsten Halvorsen.
    Det er da helt utroligt at et voksent menneske kan spinde en saadan historie. Jeg kender selv til 3 grove overfald . Nr et En ung mand hvis far er Israeler og moren dansk blev stukket i maven med en kniv paa tandlage hojskolen af en palistinanser. En ung jodisk dreng blev na sten kvalt paa et fitnescenter. der var 4 stk muslimer. En ung mand blev overfaldet paa gaden af 3 stk muslimer. , saa kommer du op med saadan en historie, du aner jo overhovedet ikke hvad du taler om. Det er ikke saa meget dem der overfalder eller chikanere, det er dem som bare staar og ser paa ,og vender hovedet den anden vej, det er de varste mennesker der findes.
    Gytte Taylor USA

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s