Tak for advarslen

Advarsel 2

Ovenstående stod at læse på Eva Agnete Selsings blog i Berlingske i går. Bortset fra, at kommentaren tillægger mig al for stor ære med hensyn til at afsløre internet aliasser – det er Margrethe S. Hansen fra P77 meget bedre til – så er indlægget meget velformuleret. Der er både vid og bid, og det kan jeg godt lide. Faktisk kunne stilen i al ubeskedenhed minde lidt om min egen, men altså kun stilen – ikke indholdet, forstås.

Så hvem er denne Hugo Pieterse (uden n til sidst)? Ja, som det fremgår, har han endnu et indlæg nedenunder, som også er ganske vittigt. Men hvem er han?

Googler man navnet, er første hit en diger hollandsk folkesanger. Ham er det næppe. Men allerede næste hit begynder at ligne noget. Der står:

”Hugo Pieterse er en mand i Odense, som i en del år efterhånden har haft en hjemmeside, hvor han bringer “afslørende” fantasi-historier om “venstreekstremister” og bringer billeder af folk, han er politisk uenig med. Derudover skriver han forsvar for nazister og holocaust-benægtere, brygger konspirationsteorier om internationale jøde- og muslim-sammensværgelser, fusker lidt med race-hygiejne-teori og den slags.”

Nåda! Et klik på mandens avatar leder hurtigt hen til et indlæg på Marie Krarups blog, hvor Hugo Pietese beskylder pastor Krarups datter for at være kulturradikal light, fordi hun ”legitimerer den USA/Israel/NATO ledede indblanding i alverdens fremmede lande”. Bingo! Det er ham. Men hvad er det så for en blog, han har?

Nu går jagten rundt på højreradikale blogs, og på Uriasposten er der bid. 10. januar har en vis ”Balder” et langt indlæg i en diskussion om Israel-lobbyen. Et indlæg, der til forveksling ligner kommentaren på Marie Krarups blog med hensyn til stil og indhold. Det er bare længere og mere udførligt. Nu er der blot tilbage at klikke på Balder, så kommer bloggen frem. Og ganske rigtigt. Det er et tegneserieunivers fuldt af vilde konspirationsteorier.

Så hvad skal man mene om en advarsel fra en mand som Balder? Han skriver godt, men han er også kugleskør. Er han en harmløs fantast, eller er han ligesom Anders Breivik, der også levede i et tegneserieunivers, før han gik amok?

Under alle omstændigheder vil jeg sige tak for advarslen.

Balder 2

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i advarsel, Afsløring, Balder, Ekstremisme, Højrefløjen, racisme, Uriasposten. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s