Den vrede højrefløjs dilemma

Katrine Winkel Holm

Nu er de igen vrede ude på højrefløjen. Ja, vrede har de vel været hele tiden. Men kilden til deres vrede skifter. Måske af nødvendighed for således at kunne holde vreden i kog, hvem ved. Under alle omstændigheder er de denne gang blevet vrede over de nye afsnit af DR1s dramaserie Borgen.

Dette underholdningsprogram får f.eks. med grovfilen af fru Katrine Winkel Holm, der udover at passe mand og børn også har tid til at passe Trykkefrihedsskaberiets hjemmeside, Sappho. Det, der trykker fru Holm, er angiveligt, at det fiktive univers i Borgen ikke afspejler fruens eget syn på indvandring og indvandrere.

Borgen har nemlig den frækhed at skildre en usympatisk borgerlig regering, der vil gøre det muligt for domstolene at udvise danske statsborgere for selv mindre forseelser. Dette, skriver hun, ”i en uge, hvor ikke engang den grove voldsmand, der hærgede Odense Universitetshospital, udvises”. Det strejfer hende åbenbart ikke, at deri ligger netop forskellen på virkeligheden og fiktionen.

Men det værste er, at der optræder en konservativ politiker med en kone og en søn med ”mørk hudarve”. Det vil fru Holm altså ikke have. Ikke fordi de har mørk hudfarve, må man forstå. Men fordi man derved påkalder den skinbarlige racisme. Det viser nemlig, hvor ”hudfikseret” DR i virkeligheden er. Institutionen har slet ikke lært noget af 10 års kulturkamp – den har simpelthen ikke hørt efter, når højrefløjen har buldret frem med parallelsamfund, sharialove og sammenhængskraft. For DR handler det alt sammen stadig om racisme, må hun bittert konstatere.

Nu er det måske at tillægge et underholdningsprogram for stor ære, vil nogle måske mene. Men nej! For det er nemlig ikke første gang, at DR efter fru Holms mening gør det forkerte. Allerede Matador fra 1978 viste nogle utilladeligt sympatiske radikale modstandsfolk og gjorde grin med officersstanden (dr. Hansen og oberst Hackel). Men også familiedramaet Krøniken var socialistisk propaganda efter fruens uforgribelige mening.

Disse” landsskadelige” holdninger har den vrede højrefløj åbenbart allerede tidligere konfronteret dramachef Ingolf Gabold med. Men han havde den frækhed at udtale, at man skam havde lyttet til kritikken: Netop derfor havde DR valgt en leder af et midterparti, som hovedperson i Borgen, nemlig Birgitte Nyborg.

At dramachefen dermed udstiller højrefløjens dilemma fatter fru Holm ikke. Hun ser ikke, at de radikale er et midterparti i virkelighedens verden, og at man ikke både kan stå langt ude på fløjen og samtidig pådutte andre sine holdninger, som om det var de normale. Højrefløjen er gudskelov en minoritet, som er ugleset af størstedelen af befolkningen – bl.a. fordi de er så vrede og uforsonlige over for anderledes tænkende.

Det er typisk, at fru Holm ikke kan nøjes med bare at synes dårligt om Borgen. Nej, serien er led i en ondsindet plan – et ”genopdragelsesprojekt” af den danske befolkning, hvad der får hende til at stille spørgsmålstegn ved hele DRs virke og naturligvis licensbetalingen. Privatisér skidtet, er budskabet. Og alt dette på grund af et underholdningsprogram.

Som et kuriosum kan nævnes, at dele af fru Holms artikel også er gengivet på Uriasposten, hvor man kan iagttage det morsomme fænomen, at kommentatorerne én efter én tager de mentale høreværn på i den politiske korrektheds navn. Ingen af dem vil længere se Borgen.

Vi skal være glade for, at højrefløjen ikke har magt som den har agt, for det ville føre til et autoritært tyranni med censur af meninger og ensretning af borgerne.

Ovenstående artikel er først publiceret på Netavisen P77

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i DF, DR, Halvorsen, Højrefløjen, Katrine Winkel Holm, racisme, Sappho, Trykkefrihedsselskabet, Uncategorized, Uriasposten. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s