Israelsk politiker foreslår at sprænge Al Aqsa-moskéen i luften

Al Aqsa

Mens vi venter på resultatet af det israelske valg, kan jeg måske underholde med denne lille historie, som jeg fandt i Jerusalem Post – en avis, som vores hjemlige JylandsPosten tydeligvis har som forbillede.

En kandidat for det ekstreme zionistiske og religiøse parti Bayit Yehudi (Det jødiske Hjem) bragte ved et møde med nogle amerikanske kristne fundamentalister den mulighed på bane at sprænge Al-Aqsa-moskéen med den gyldne kuppel i Jerusalem i luften. Moskéen er en af Jerusalems største seværdigheder og muslimernes tredje største helligdom.

Jeremy Gimpel

Kandidaten, der hedder Jeremy Gimpel og er født i USA, sagde bl.a.:

Forestil jer i dag, hvis Den gyldne Moské – jeg bliver optaget på bånd, så jeg kan ikke sige ”sprængt i luften”, men lad os sige, at den blev sprængt i luften, ikke? Og vi nedlagde grundstenen til Templet i Jerusalem. Kan I forestille jer, hvordan det ville være? Ingen af jer ville være her (i USA). I ville være på vej til Israel. Det ville være utroligt!

Udtalelsen rejste et ramaskrig, da den kom frem – også i Israel, og senere har Jeremy Gimpel trukket i land. Formentlig efter at være kaldt til orden af sit eget parti, så nu går han ikke længere ind for at sprænge Al Aqsa-moskéen i luften. Ikke officielt i hvert fald. Nu nøjes han med at være imod en palæstinensisk stat og en deling af Jerusalem.

Ikke desto mindre får han ros af de israelske læsere for at have bragt spørgsmålet om moskéen frem. Avisen har næsten kun positive kommentarer til artiklen. En læser beklager at Gimpel har trukket i land, og flere giver udtryk for at ville stemme på ham. En enkelt foreslår, at man forsigtigt piller moskéen ned og sender den til Mekka, så den kan genopføres der. Alt sammen selvfølgelig for at genopbygge det jødiske tempel i Jerusalem.

Èn skriver: Jøderne tror på, at templet vil blive genopbygget, men hvordan kan det blive genopbygget med en moské på toppen af det hellige sted.

En anden skriver: Moskéen på klippen er et dybt offensivt symbol på arabisk besættelse – og en hæslig øjenbæ. Riv den ned og send stumperne til Gaza.

En tredje skriver: Byg, byg, byg…!

Det bliver næppe det sidste, vi kommer til at høre om Al Aqsa-moskéen og Templet i Jerusalem.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Gaza, Halvorsen, Israel, Jyllandsposten, Vestbredden, zionisme og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s