Blasfemien mod Lars Hedegaard

Deadline
”Der er kun én gud, Ytringsfriheden, og Lars Hedegaard er dens profét”. Sådan må vel trosbekendelsen lyde hos den lille kreds af frelste i Trykkefrihedsselskabet.

Og nu er de blevet vrede igen. Meget vrede, faktisk. Årsagen er, at Martin Krasnik havde Hedegaard himself i Deadline på DR 2 søndag aften. Eller rettere: årsagen er, at Martin Krasnik ikke var den tamme mikrofonholder, som Hedegaard havde forventet. Tværtimod blev Hedegaard konfronteret med sine egne udtalelser på en måde, der klart afslørede, at manden er ekstremist og taler med to tunger.

Den slags må man ikke! Det har ikke noget med ytringsfrihed at gøre – det er simpelthen blasfemi, synes de at mene hos Trykkefrihedsselskabet. Læser man f.eks. Søren Krarup i Berlingske, er der simpelthen tale om ”karaktermord” på Hedegaard. Ja, man får næsten opfattelsen af, Martin Krasniks behandling var værre end det postulerede attentat mod Hedegaard, som bliver stadig mere mystisk. Gnavpotten Krarup mener herefter ikke længere, at Martin Krasnik er en lødig journalist. Sådan er Krarup. For ham afhænger både journalistisk og menneskelig kvalitet af, hvor enig han selv er med pågældende.

Men der er også postyr på JP, hvor Jalving jamrer, på på Sappho, på Uriasposten, på Snaphanen. Her råbes og skriges der i kor. Katrine Winkel Holm skriver om lejemord (formentligbegået af røde lejesvende), Lone Nørgaard skriver, Kim Møller skriver, Hans Erling Jensen, ja selv fucking Helle Balderspæk skriver og skaber sig. Det morsomme er, at alle disse selvhøjtidelige forkæmpere for ytringsfriheden og retten til at kritisere altid bliver voldsomt vrede, når de ikke kan kontrollere kommunikationen.

Rettelig burde de jo fryde sig over, at kritisk og uhildet journalistik kan udfolde sig her i landet, og at en blufmager som Hedegaard nu er blevet afsløret. Men det gør de ikke. I stedet hagler deres kritik ned over usalige Martin Krasnik og DR, som nu igen bør nedlægges. Disse mennesker opfører sig fuldstændigt som en flok forkælede børn, der ikke får deres vilje.

Jeg har skrevet det før, og jeg vil gerne gentage det: dialog – endsige kritisk dialog – er ikke Trykkefrihedsselskabets stærke side. For dem er ytringsfrihed lig med énvejskommunikation: de taler og vi andre lytter. Derfor skal der herfra lyde en kæmpe stor tak til Martin Krasnik, fordi han lokkede Lars Hedegaard i denne fælde. Det var rigtig godt TV. Hvis man ikke har set udsendelsen kan den ses her med mine bedste anbefalinger.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i counterjihad, Deadline, Dokumentation, DR2, Ekstremisme, Halvorsen, islamofobi, Katrine Winkel Holm, Kim Møller, Lars Hedegaard, Trykkefrihedsselskabet, Uriasposten. Bogmærk permalinket.

7 svar til Blasfemien mod Lars Hedegaard

 1. Pingback: Deadline 17 marts 2013 – Vært Martin Krasnik | DF-Nyt

 2. Pingback: Deadline 17 marts 2013 - Vært Martin Krasnik

 3. Michael Jensen siger:

  Hej Carsten

  Hvad mener du om Martin Krasniks egne udtalelser om islam? De er ikke anderledes end mange der kommer fra de folk du tordner imod. Er berøringsangsten fordi det bliver for svært at sætte prædikater på Krasnik, da han ikke er ond højreorienteret?

  • Kære Michael Jensen
   Formentlig er jeg lige så uenig med martin Kreadik, som jeg er med så mange andre proisraelere. Men jeg vil ikke beskylde ham for at være zionist eller ekstremistisk antimuslim som f.eks. Hedegaard. jeg roser udelukkende Krasnik, fordi han er den dygtig og skarp journalist. Det burde du ogå gøre.

 4. Michael Jensen siger:

  Det gør jeg skam også Carsten. Jeg anser ham faktisk som en af de bedste.

  Netop derfor jeg gerne ville høre din mening, for hvis man har læst hans bøger, kan man kun kategorisere hans syn på islam blandt dem du bl.a. har fokus på her på din blog. Og mange af dem kan ikke engang betegnes som antimuslimer. Jeg er i tvivl om Hedegaard kan, men f.eks. en Kim Møller kan på ingen måde smides i den kategori.

  Og Martin Krasnik ER zionist. Citat fra Krasnik i “Pundik & Krasnik og resten af verden”, side 68:

  “jeg er superzionist, og det er jeg selvfølgelig fordi jeg er jøde. Men jeg vil håbe, at jeg ville være lige så meget superzionist, hvis jeg ikke var jøde. Det bør alle være. Og i det øjeblik, lokummet virkelig brænder i Israel, har jeg en forestilling om, at jeg vil stille op hernede og spørge, hvad jeg kan gøre – hvor er geværet?”

  Jeg kan kun være enig i det Krasnik siger her. Og meget af det andet han siger.

  Men det jeg prøver at sige til dig Carsten Halvorsen er, at jeg mener du er alt for sort/hvid og uforsonelig i din tilgang til tingene.

 5. Michael Jensen siger:

  Og iøvrigt tak for at du godkendte min første kommentar 😀 Jeg var herinde hvor den stod som ventende på godkendelse, og noget tid efter var den væk og stod ikke som ventende til godkendelse. Jeg troede at du ignorerede mig 😉

  • Jeg har holdt påskeferie et par dage, og derfor har jeg ikke været inde på min blog.
   Med hensyn til Krasnik, så er det jo ham selv, der afgør om han er zionist eller ej, og hvad han lægger i begrebet.
   Jeg synes selvfølgelig ikke, at min tilgang er sort/hvid som du skriver. Jeg har f.eks ikke mere mod jøder end mod muslimer, hinduer, kristne osv. Men jeg kan for min død ikke fordrage zionister, fordi de hylder en racistisk og ekstremt nationalistisk ideologi. Jeg mener også, at oprettelsen af staten Israel var en historisk fejltagelse af katastrofale dimensioner. Det er mit synspunkt, og det står jeg ved.
   Men det ændrer jo ikke på, at jeg synes, at Krasnik gjorde et blændende godt stykke arbejde under interviewet med Hedegaard. Og mit eget ærinde med ovenstående artikel er at vise, hvor hykleriske de er hos Trykkefrihedsselskabet, når ytringsfriheden rammer dem selv.
   Endelig mener jeg, at både Hedegaard og Kim Møller er hadefulde og antimuslimske opviglere. Så dér er vi heller ikke enige.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s