Trykkefrihedsselskabets ømme punkt

Sappho

Ovenstående er et screencap fra en side på Sappho, der Trykkefrihedsselskabets netavis. Jeg trækker den frem, fordi Lars Hedegaard i det herostratisk berømte interview med Martin Krasnik ikke havde nogen mening om den konspiratoriske teori om, at præsident Barack Obama i virkeligheden ikke er amerikaner, men en illegalt indvandret muslim fra det mørke, mørke Afrika.

Hvad Hedegaard ikke havde – eller turde have – en mening om under interviewet, det har til gengæld Sappho, som uden blusel bringer en klumme af en Raymond Ibrahim (!) med titlen ”Obama: Islams søn”. Klummen er oversat af – ja, man tror det er løgn! – Lars Hedegaard himself.

Artiklen blot én i en lang række af den amerikanske højrefløjs forsøg på at delegitimere præsident Obama. I dette tilfælde er kilden et sandhedsvidne som pastor Franklin Graham fra Billy Graham Evangelistic Association, og selv om den gode pastor trods alt ikke tør give sig i kast med tankelæsningens ædle kunst, så antyder han dog, at Obamas politik er i strid med ”kristne principper”. Her ville det selvfølgelig have været på sin plads med et par eksempler, men Raymond Ibrahim går hastigt videre, for det er jo en velkendt sag, at Obama bukkede for den sudiske konge i 2009. Se, dét er jo afslørende!

Jeg skal ikke trætte læserne med flere eksempler. Man kan eventuelt selv fornøje sig over artiklen, som selvfølgelig er baseret på den for Trykkefrihedsselskabet så indlysende præmis, at det er utilgiveligt at være muslim. Derud over er artiklen baseret på den noget underlige præmis, at religiøst tilhørsforhold åbenbart er arveligt: Obama er inderst inde muslim, fordi hans far var det. Så vidt jeg ved, er det ellers kun zionister, der hylder den antagelse.

Men i stedet vil jeg vende mig mod den efterfølgende debat på hjemmesiden og arnestedet om noget for den totale og uindskrænkede ytringsfrihed. Der er skepsis fra starten af.

Ricardt Riis skriver f.eks.: ”Er der nogen grund til at føre den slags underlødige argumenter ind i vor danske debat? Jeg mener: Manden er døbt og bekender sig som kristen. Min sjæl, hvad vil du mer?”

Hurtigt kommer dog nogle af de trofaste kommentatorer på banen og forsøger at rette debatten ind. F.eks skriver Kenneth Hansen: ” Den mand er en skandale og især Det muslimske broderskab har nydt stor fremgang under hans præsidentperiode”. Ligervis kommer den svenskboende muslimhader, Hans Erling Jensen, med denne tungtvejende argumentation: ”Der er ingen tvivl om, at det dybe buk til gulvet for Saudis konge bekræfter Obamas muslimske identitet. Kongen af Saudi er som bekendt den øverste kalif indenfor islam”.

Det forhindrer dog ikke skeptikerne i at blive ved. Bjarne Friis Helsinghof skriver om vrøvlehovedet Raymond Ibrahim: ”Gad vide hvad formålet med den aktikel er. USA har haft mange gode Præsidenter Kennedy Reagan og nu Obama. Og finde en god tone til besvarelse af den aktikel kan nok være svært , måske Tegninger”

Og sørme om ikke både ytringsfriheden og den sunde fornuft indfinder gradvist sig i de følgende indlæg, hvor jeg for overskuelighedens skyld kun gengiver overskrifterne:
Pseudo- debat
Gak , Gak – så er alle danske præster også muslimer!
Ikke tilstrækkeligt belæg.

Men så sker der pludselig noget, og her griber vi igen til et hurtigt screencap:

Sappho 2

Som det forhåbentlig kan ses er det den dårligt bogstaverende Bjarne Friis Helsinghof, som åbenbart er på banen igen, fordi indlæggene pludselig er blevet slettet. Fru Katrine Winkel Holm må derfor hurtigt ud med den sædvanlige bortforklaring: Tekniske problemer, you know…

Kritikken fortsætter lidt endnu og slutter stort set med denne kommentar af Carsten Holbæk:

– I er komplet fejlinformerede, – Obamas far var ganske vist muslim ved fødslen, men han var blevet ateist endnu før han mødte Obamas mor. Han forlod i øvrigt familien, da Obama var to år gammel, moderen giftede sig med en indoneser og Obama voksede op i Jakarta, men i Jakarta gik han i katolsk skole.
Når han ikke har et så forvirret og mildest talt paranoidt forhold til muslimer, som I og den amerikanske højrefløj har, skyldes det velsagtens, at han er bedre begavet og mindre rundtosset.

På det tidspunkt kunne jeg godt selv tænke mig at komme med en ytring. Men desværre – der var nemlig lukker for flere kommentarer:

Sappho 3

Bortset fra at Raymond Ibrahims klumme vist ikke selv holder sig til retningslinjerne for Sappho – for slet ikke at tale om nogen af kommentarerne – så ser vi igen Trykkefrihedsselskabets betændte forhold til ytringfriheden udstillet. Som det var tilfældet med Hedegaard-interviewet i DR er problemet for fru Katrine Winkel Holm igen, at hun ikke kan kontrollere diskussionen, og det kan hun åbenbart ikke engang på sit eget forum. Og så bliver der gjort kort proces: diskussionen lukkes.

Man kan yderligere spørge sig om, hvorfor denne sag er så følsom for Trykkefrihedsselskabet. Delegitimering af præsident Obama er trods alt ikke hjerteblod for den antimuslimske forening. Men sagen er vel, at Lars Hedegaard er blevet godt betalt af højterekstremistiske kredse i USA for at oversætte Raymond Ibrahims usandfærdige artikel, og Trykkefrihedsselskabet er formentlig også blevet godt betalt for at bringe den. Men når den forventede Obama-bashing udebliver, og når man således ikke kan levere varen, så er der åbenbart ingen grund til at diskutere mere. Ellers ville ytringsfriheden kunne ramme Trykkefrihedsselskabet på dét sted, hvor det gør mest ondt: på pengepungen.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Afsløring, counterjihad, DR, hadpropaganda, Halvorsen, Højrefløjen, islamofobi, Katrine Winkel Holm, Lars Hedegaard, Obama, Sappho, Trykkefrihedsselskabet, ytringsfrihed og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Trykkefrihedsselskabets ømme punkt

 1. Pingback: Tekniske problemer hos Trykkefrihedsselskab

 2. Los Angeles siger:

  Vidal, on the other hand, is a fact that grapefruits grown
  in different regions taste different. Very old wine is
  generally bottled in the field of honor.
  Then after polishing you must make sure you will learn something new.
  There are a few things that I promised when I started this great
  column destined to counter the effects of the sac,
  and his team to victory.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s