Hedegaard-farcen fortsætter

Hedegaard fuld

Det ville ikke være så sjovt, hvis de ikke var så selvhøjtidelige og humorforladte hos Trykkefrihedsselskabet.
Men det er de, for de kan åbenbart ikke lade være. Selv om de fleste af dem har nogle magre CV´er, så er de ifølge egen selvforståelse nemlig miskendte genier. Store ånder som en uvidende offentlighed ikke forstår at værdsætte. Tsk, tsk, tsk.

Seneste udbrud af storhedsvanvid blev servilt bragt af provinsavisen JyllandsPosten i en kronik 4. april, hvor Lars Hedegaard nu har hidset sig op til at kræve en undskyldning af Martin Krasnik for det famøse interview i Deadline. Her ville jeg gerne kunne indvie mine læsere i Hedegaards eventuelle guldkorn i den anledning, men det kan jeg desværre ikke. Den ytringsglade Jyllandspost har nemlig besluttet, at kun abonnenter må læse den stakkels forfulgte hædersmands anklager mod Krasnik. Man kunne ønske, at de havde anvendt samme fremgangsmåde, dengang avisen offentliggjorde Muhammedtegningerne. Men sådan skulle det altså ikke være.

Men tilbage til undskyldningen. For her er der dog kommet så meget frem, at Hedegaard ønsker en undskyldning for Krasniks ”løgnehistorier”. Ja, det står der! Så er det man må spørge, om vi lever på samme planet? Så vidt jeg husker, så var det da Hedegaards løgnehistorier, der blev afsløret i interviewet. Og det netop var dérfor, at de blev så rasende hos Trykkefrihedsselskabet. Hedegaard blev simpelthen taget med bukserne nede. Så hvis der var nogen, som burde sige undskyld, så må det da være Hedegaard. Det ville faktisk klæde ham og måske rette en lille smule op på mandens sønderskudte troværdighed.

Dernæst kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvad der vil ske, hvis Martin Krasnik ikke imødekommer Hedegaards ønske om en undskyldning og i stedet beder ham rende og hoppe. Det må vel betegnes som en særdeles realistisk mulighed. Men hvad vil Hedegaard så gøre? Vil han sagsøge Krasnik for injurier og bagvaskelse? Det ville være et drømmescenario af hidtil usete komiske dimensioner. Men er Hedegaards forfængelighed virkelig stor, at han tør løbe risikoen for at tabe sagen med et brag. Det er spørgsmålet. For hvis dét sker, kan Hedegaard lige så godt lukke og slukke for Trykkefrihedsselskabet. I hvert fald efter min beskedne overbevisning. For i så fald vil der ikke være nogen troværdighed tilbage i den antimuslimske forening overhovedet.

Afslutningsvis kan jeg konstatere, at Hedegaards trofaste disciple selvfølgelig også er på banen med forskellige nye angreb på Martin Krasnik. Således kunne man 2. april i Politiken opleve Mogens Camre i en ny og uvant rolle som fortaler for de bløde værdier: Stakkels Hedegaard kunne måske lide af PSTD efter det såkaldte ”attentat” mod ham, og det burde den hårdhjertede Krasnik selvfølgelig have været opmærksom på.

Hedegaard Post

Og selvfølgelig er Hedegaards ypperstepræstinde, den drakoniske fru Katrine Winkel Holm, også fremme i Sappho med at forsøg på at miskreditere en af Krasniks angivelige kilder, nemlig Klaus Wivel, der i sin tid havde formastet sig til at ville nægte Hedegaard optagelse i PEN. Har man gjort dét, kan man selvfølgelig ikke være et troværdigt sanshedsvidne – ifølge fru Holm, forstås.

Endelig er der ligeledes i Sappho en klumme af en Knud Bjarne Gjesing, som jeg i øvrigt en enkelt gang har krydset klinger med i Fyens Stiftstidende. Bemeldte Gjesing prøver at rehabilitere serberen Serge Trifkovic, som var Hedegaards eneste historiske kilde til påstanden om en muslimsk sammensværgelse. Begge klummer kan anbefales som morskabslæsning, hvis man tager kommentarerne med, som gennenhuller fru Holms og Bjarne Gjesings argumenter.

Tilbage står spørgsmålet om, hvor længe vi skal underholdes på denne måde. Eller sagt på en anden måde: Hvor længe kan de tomme tønder i Trykkefrihedsselskabet blive ved med at buldre?

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i DR2, Fyens Stiftstidende, Halvorsen, hetz, islamofobi, Jyllandsposten, Katrine Winkel Holm, Lars Hedegaard, Politiken, Sappho, Trykkefrihedsselskabet, ytringsfrihed. Bogmærk permalinket.

3 svar til Hedegaard-farcen fortsætter

  1. Morten Maxiss siger:

    Tønderne kan buldre lige så længe som dine tomme tønder buldre
    Smid den lige på p77 også for den er da gået helt død for had og dårlige artikler

  2. Pingback: Deadline En historien om et interview

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s