Opfølgning af sagen om “Falkeøje”

Louis Trebbien

Forleden blev jeg ringet op af en venlig politibetjent fra Østjyllands Politi. Det var vedrørende min anmeldelse af Louis Trebbien, alias ”Falkeøje”, som jeg har skrevet om i december. Han forklarede mig, at sagen havde været til vurdering hos juristerne, og man mente ikke, at der var tilstrækkelig grund til at rejse en straffesag.

Baggrunden for min anmeldelse var bl.a. følgende udgydelse om forhenværende kulturminister Uffe Elbæk:

“Den idiot!!! Han fortjener samme skæbne som Benito Musolini. Han blev efter døden hængt op i benene ved siden af sin elskerinde, og en ung partisankvinde fyrede en del skud ind i hans døde krop medens hun reciterede, hvad han skyldte hende!!! Gid, at en sådan skiderik som kulturministeren må få den samme skæbne!!!”
(Uriasposten.net 29. november 2012)

Men også følgende fromme ønske:

”Under krigen havde vi en modstandsbevægelse, der sørgede for, at sådanne individer blev skaffet effektivt af vejen. Jeg længes efter den orden i samfundet, vi havde dengang. Falkeøje”
(Uriasposten.net 10. juli 2012)

Jeg begrundede anmeldelsen således:

“Jeg føler at min retsbevidsthed som borger bliver krænket, når Louis Trebbien uanfægtet kan ytre sig som ovenover vist. Udtalelsen om Uffe Elbæk er ikke mindre hadsk end en tidligere udtalelse af rapperen Nicholas Westwood (the Kid) om Pia Kjærsgaard. Denne udtalelse blev politianmeldt af Dansk Folkeparti, hvorefter Nicholas Westwood tog afstand fra sin udtalelse. Det har Louis Trebbien ikke gjort.”

“Dertil kommer, at han (Falkeøje) oftest propaganderer og agiterer for anvendelse af vold i fora, hvor der færdes højreradikale samt sites som Uriasposten, Snaphanen og balder.org. Disse blogs offentliggør hans kommentarer aktivt. Trebbien overskrider således ytringsfrihedens rammer og fremsætter trusler direkte og indirekte mod navngivende personer og også mod folk i PET og politiet.”

“Det bør derfor efter min overbevisning få konsekvenser, at en person bevidst overtræder gældende lovgivning så groft og så længe, at der er tale om klar propagandavirksomhed med det formål at få mennesker fra radikale miljøer til at gribe til våben.”

Jeg havde i anmeldelsen henvist til følgende lovparagrafer:

§ 100., § 119. Stk. 2., § 136., der handler om tilskyndelse til trusler med staen og den offentlige orden samt tilskyndelse til forbrydelser. Desuden de mere kendte § 266 a.,266 b.og 266 b. stk 2. der handler om trusler og tilskyndelse til vold, diskrimination, forhånelse osv.

I telefonen forklarede politimanden mig , at juristerne ikke mente, at Louis Trebbien selv var i stand til at udføre nogle af de grusomheder, han har fremturet med, og det havde vejet tungt i forhold til at rejse en sag mod ham. Men samtidig oplyste han, at Trebbien var gået lige til stregen, og hvis nogen skulle følge hans opfordringer, ville det også få følger for ham og for dem, der har viderekolporteret hadpropaganda.

Betjenten sluttede med at takke mig for anmeldelsen og roste mig for at holde øje med højreekstremistiske elementer. Hvis jeg stødte på mulige lovovertrædelser en anden gang, skulle jeg således ikke holde mig tilbage.

Det skal være mig kær pligt.

Ovenstående artikel er oprindelig publiceret i Netavisen P77

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i § 266b, Balder, Dokumentation, Ekstremisme, Falkeøje, hadpropaganda, Halvorsen, hetz, islamofobi, Louis Trebbien, Politi, Retten, Uriasposten, ytringsfrihed. Bogmærk permalinket.

5 svar til Opfølgning af sagen om “Falkeøje”

 1. Pingback: Politi-advarsel til hadedebattør

 2. Torsten Jensen siger:

  For det første har jeg svært ved at tro, at den rare politibetjent tog dig helt alvorlig, hvis han udtalte sig, som du refererer.

  For det andet må du være bekendt med, at en omfattende retsproces er gået igang mod en privat efterretningstjeneste, der nåede at samle oplysninger om 6.000 personer her i landet. Vi må gå ud fra, at selv læserbrevsskribenter fylder godt i den pulje, for hvor i alverden har de ellers travet alle de “mistænkelige” personer op? Jeg antager derfor, at politiet var interesseret i at få at vide, hvor du havde dine oplysninger om falkeøjes navn fra.

  Falkeøje har været med i mindst ti år, og det er urigtigt, at han kun smider sit slam hos træmanden på Uriasposten. Ingen lader nogensinde til at tage notits af ham, og han er vel bare en depressiv gammel mand, der mangler indhold i sin alderdom. Skulle du ikke værei stand til at have forståelse for den slags, er din fornemmelse for empati af mindre format end de flestes, som bare har ignoreret hans udgydelser. Hvis politiet skulle tage sig af alle af den type på nettet, kunne de få nok at se til alene med det.

  Man må derfor spørge sig selv, om det i virkeligheden ikke er dig, der er ude i noget snavs ved dels at spilde politiets tid og dels at videregive sladder, der måske har sin rod i kriminel efterretningsvirksomhed. Det kan vel heller ikke afvises, at du hænger en forkert person ud. Tænk lidt over det.

  • Jeg er sikker på. at jeg ikke hænger en forkert person ud.
   Omvendt har du sikkert ret i, at Falkeøje/Louis Trebien er en stakkels gammel mand, der skriver som han nu gør.
   Der hvor det bliver interessant er, at Kim Møller på Uriasposten og andre højreekstremistiske blogs bruger Falkeøjes monomane statements i deres egen hadpropaganda. Hvis man følger udviklingen, så bliver Falkeøjes synspunkter på borgerkrig og stikkerlikvideringer stadig mere accepteret af andre kommentatorer. Det kan godt være bekymrende.
   Måske er det blot en storm i et glas vand, måske er det med til at udklække en ny Breivik. Vi ved det ikke. Men der er da al mulig grund til at følge udviklingen. Og det mener politiet altså også.

 3. Torsten Jensen siger:

  Falkeøje er en monoton karikatur, som ingen tager sig af, og du er ikke så naiv, at du ikke har lagt mærke til det og har fundet ud af, at umodne personer saboterer hinandens blogge for at kompromittere hinanden. Der er også dem, der bryder straffeloven og invaderer andres pc, som de bruger som proxy.

  I dette tilfælde kan det være både ”venner” og fjender, der har ønsket at bruge dig som den, der førte kniven, du vil jo gerne. Faktum er ikke desto mindre, at du ikke har dokumenteret, at den person, du har hængt ud, har noget med sagen at gøre, og det ved du også godt. Den slags gavner ikke venstresiden, der er for mange loonier på spil.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s