Nok er nok

Vælt regeringen

En af de vigtigste forudsætninger for udviklingen af selve vores kultur er, at vi mennesker har evnen til at lære af vores erfaringer og derigennem blive klogere. Det er en god og vigtig, men undertiden også smertefuld proces. For mit eget vedkommende er jeg nu igen blevet klogere for gud ved hvilken gang efterhånden. Denne gang er jeg således blevet klogere på regeringen.

Nogle ville måske mene, at det var jeg sgu længe om, og i bagklogskabens klare lys må jeg desværre give dem ret. Men jeg havde virkelig store forventninger til en regering bestående af S,SF og R med Enhedslisten som støtteparti. Da de trådte til, oplevede jeg det næsten som et systemskifte efter de ti onde år med Dansk Folkeparti som støtteparti for den fremmedfjendske og asociale højreblok i Folketinget. Nu skulle der endelig styres i den rigtige retning.

Ja, tak for kaffe! Lige så snart regeringsgrundlaget var forhandlet på plads kunne højrefløjen triumferende pege på det ene løftebrud efter det andet, og sådan er det blevet ved. Jeg skal ikke trætte med pinagtige gentagelser. Blot tilstå, at i starten forsvarede jeg regeringen indædt, senere holdt jeg simpelthen kæft og håbede, at det ville bedre sig. Men det gjorde det ikke, og med det aftalte spil omkring lærerkonflikten, vedtagelsen af offentlighedsloven og forliget om kontanthjælp og SU, ja så er min tålmodighed slut. Nok er nok!

Den nuværende regering består ikke af politikere, men af politiske karrieremagere, der lader regnedrengene i Finansministeriet – eller hvor det nu er – bestemme over politikken i det her land. Når det er blevet sådan, at det tal og ikke holdninger, der styrer udviklingen, så kan det være lige meget, hvem der sidder for den politiske bordende: Helle Thorning eller Lars Løkke. De er jo alligevel enige om stort set alt, når det kommer til stykket. Løkke kunne lige så godt være socialdemokrat og Helle kunne lige så godt være liberal. Det er kun magten, der betyder noget for dem.

Når det kommer hertil, bør man efter min menig sige fra. Vælt den regering så hurtigt som muligt. Det kan Enhedslisten gøre, hvis de vil og tør. Selv vil de kunne indkassere en fortjent vælgergevinst, medens de omvendt ikke vil få nogen indflydelse under den nye borgerlige regering. Men de har jo heller ingen indflydelse nu. Dertil kommer, at jo længere de venter, jo mere vil de blive fedtet ind i regeringens politik. Samtidig vil både Socialdemokratiet og SF i opposition få tid til og mulighed for at rydde op i den nuværende ledelse. Det er tiltrængt, hvis de skal overleve som partier.

Samtidig kan vi begynde at gøre op med tesen om, at der kun er én vej ud af krisen: nedskæringer i den offentlige sektor samtidig med, at man hælder milliarder ud over bankerne og den private sektor. Det forlænger kun pinen og holder priserne kunstigt oppe. Krisen går ikke over, før vi lukker den kunstige luft ud af økonomien og dropper forestillingerne om fortsat vækst. Det er slut med vækst forstået som materiel vækst, og det er ikke nogen katastrofe. Tværtimod har vi ting nok. Men vi mangler anstændighed, solidaritet og tolerance.

Blå regering 2

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i DF, Enhedslisten, Halvorsen, Helle Thorning Schmidt, kontanthjælp, Lars Løkke Rasmussen, lærerkonflikten, Løgn, offentlighedslov, Politik, regeringen, Samfund, SF, Socialdemokratiet, SU, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 svar til Nok er nok

 1. Pingback: Imperiets engel Dårlig opførsel

 2. Jens Hansen siger:

  Hvem skriver du til / for????

  • Jeg skriver til dem, der har lyst til at læse, hvad jeg skriver, og det er åbenbart ret mange.
   Jeg skriver udelukkende for mig selv, men hvis du har lyst til at støtte mig med et mindrebeløb, skal du være velkommen.

 3. Hunden siger:

  Du bruger ordet Fremmefjendsk mod dine politiske modstander
  Hvad er Du så selv ?
  SVAR: fjendsk mod mere en 50 % af danmarks befolkning

 4. Hunden siger:

  Hvorfor bringer Du hadefulde indlæg hvis det ikke er til debat ?
  Hvem er Kim ?

 5. Jesper thomsen siger:

  Godt skrevet!
  Den siddende regering er den værste vi nogensinde har haft. Løgn, løftebrud, manipulation og magtbegær af værste skuffe. I front sidder en flok kvinder og et par mænd, alle blottet for samvittighed og empati. Jeg er virkelig skræmt…Tonen i debatten har fået den indre svinehund vækket i store dele af befolkningen, man kan nu frit svine de svageste grupper i samfundet til.
  Enhedslisten holder røven oppe på de galninge, det forstår jeg ikke, træk dog stikket!!
  Der er intet håb for næste valg, der kommer de blå til, og først derefter kan man håbe, så træk stikket og lad de blå komme til, de er trods alt mere ærlige omkring det de vil.

 6. Hunden siger:

  Carsten Tror gerne at du er så blind at Du ikke kan se dit eget had mod dine politiske modstander Din mangel på forståelse over at ikke alle deler dine holdninger
  Enhver fornuftig ville akseapterer Dine holdninger hvis Du gav dem deres demokratiske ret at have deres egne holdninger
  Du må forstå At et hver parti er demokratisk valgt og godkendt af stemmeberettiget danske statsborger
  Det er fint Du ytrer dig om både personer og partier hvis Du satte dig ind i hvem og hvad du ytrer om Og foregår der noget imod landets love er det helt i orden du reagerer men Du kan ikke lave din egne love mod godkendte folkevalgte partier

 7. Jesper thomsen siger:

  Hunden : jeg har svært ved at finde det hadefulde i teksten? Demokrati? Det består vel i, at folkevalgte fører den valgte politik ud i livet, og det er jo bestemt ikke tilfældet. De valgte blev valgt på en rød politik, men den har de valgt at suspendere og føre en HELT anden politik. Drejningen skete på valgdagen, der er ikke sket noget som helst der retfærdiggører det, og der er slet ikke tale om kompromiser, som man ofte er tvunget ind i. SF og socialdemokratiet har lagt sig fladt på maven overfor de radikale. De radikale kan jo ligeså godt lave politik med de borgerlige, så de kan bare true med valg hvis resten af regeringen ikke retter ind. Det gør de så, for tænk at skulle miste de dejlige taburetter! Skide være med at løbe fra alle ideologier, bare man kan blive siddende. Det er ikke demokrati men levebrødspolitik.

 8. Hunden siger:

  Jesper det er vi ikke uenige om og jeg syntes skam også at det er grotesk at de valgte ikke står ved den politik de er valgt til at følge. når dette så er sagt er det hadefulde i Carstens artikler general
  en analyse viser jagt på menesker der ikke deler hans holdninger, Så snart Carsten viser aksepst for andres holdninger og rettigheder til at vælge parti vil jeg til fulde give aksepst i hans politiske valg, Men Carsten vil heller fremstå med had og mudder på modstander frem for at styrke det parti som han har valgt,
  Jeg mener det er bedre med positiv tale hvor man står frem for negativ mudder mod alle andre
  Hvad har Kim Møller med denne her artikel at gøre ?
  Så spændende er Kim møller nu ikke så han behøver at bringe ham ind i artikel.
  Men det beviser Carstens Had mod politiske modstander

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s