Folkets kærlighed, min styrke

Helle ramt

SAGT af den sidste enevældige konge, Frederik den 7., som kun var konge af Guds nåde i et par måneder, før han i 1848 klogeligt valgte at blive konge af folkets nåde. Siden har folket bestemt her i lille Dannevang. Som jo for øvrigt skrumpede lidt efter et par borgerkrige i det unge demokratis første årtier, men det lader vi ligge.

HVAD kan Danmarks seneste demokratisk valgte statsminister lære af dette? Ja, hvis vi kigger på dette års såkaldte 1. maj-festligheder, så kan hun lære, at Frederik den 7. åbenbart havde mere forstand på dialog, end hun selv har. Han havde allerede for 165 år siden annammet, at i et demokrati lytter magthaverne til folket. Det har Helle Thorning ikke endnu forstået. Hun tror tilsyneladende, at dialog er ensbetydende med, at folket lytter til magthaverne. Og at politikken udelukkende bestemmes i kancelliet.

DERFOR er hun i dag næsten mindre populær end Jack the Ripper. Og dét vel at mærke hos sine egne vælgere – eller i det mindste hos dem, der stemte hende ind i sin tid. Før den tid var hun et yndet mobbeoffer hos blå blok, men sådan er det just ikke mere. Arbejdsgiverne og bankerne er glade, for de har fået det som de vil. Til gengæld har de grupper, hun var valgt til at forsvare mod krisen, lagt ryg til det ene overgreb efter det andet.

PÅ DEN baggrund skal man ikke møde op og forvente at blive hyldet på et 1.maj-arrangement, hvor det om noget handler om solidaritet med de svage. Alene hendes tilstedeværelse var en provokation og en hån mod arbejderbevægelsen og socialismens grundlæggende værdier. Dertil kommer det kolossale svigt og vælgerbedrag, hun har udført. Så gu´ var folk vrede, og derfor råbte de så højt, at de overdøvede højttalerne. Nu ville de tale, og nu skulle hun lytte.

MEN som ventet prellede det totalt af på hendes glatte teflonoverflade. Og så gav hun Enhedslisten og venstrefløjen skylden. Hvad der både var dårlig stil og nok også var det dummeste hun kunne gøre. For fremover sidder hun kun på de borgerliges nåde. Det vil blive særdeles svært for Enhedslisten at støtte regeringen efter denne omgang.

DET VAR selvfølgelig ikke i orden at sprøjte hende med en vandpistol. Det var barnligt og umodent. Men det var den eneste situation på hin 1. maj, hvor facaden krakelerede for Helle, som det fremgår af billedet ovenover. Hér er hun ægte vred og ærgerlig. Og måske tænker hun i et kort sekund på, om det var det hele værd. Det burde hun gøre noget oftere.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i 1.maj, dialog, Enhedslisten, Frederik den 7., Halvorsen, Helle Thorning Schmidt, Politik, regeringen, Socialdemokratiet, statsminister. Bogmærk permalinket.

Et svar til Folkets kærlighed, min styrke

  1. Hunden siger:

    Det vil blive særdeles svært for Enhedslisten at støtte regeringen efter denne omgang.
    Dine ord
    Men desvære gør de intet for at ændre det
    Og autonom angreb er ikke løsningen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s