Uduelig kommunaldirektør

Henning Quick

STORT til lykke til vindmøllemodstanderne i Barløse. Det viser, at der trods alt stadig er demokrati i Assens. De, der ville opstille kæmpevindmøller i Assens, på Thorø rev eller i Lillebælt har ikke fattet en dyt af, hvad Assens Kommune handler om.
Men bortset fra det kan man stadig undre sig over, at Assens Kommune konsekvent vælger de forkerte løsninger. Jeg vil ikke igen nævne rådhusbyggeriet til 112 mio eller skorstenen/Danmarks dyreste minaret, men at byrådet gang på gang kommer så galt af sted.
Denne gang bruger man f.eks. masser af ressourcer på noget så latterligt som “Vision for Det Aktive Medborgerskab i Assens Kommune”, som kun er varm luft og management lirum-larum. Tænk lige engang over, hvad der står. Det er jo det rene vrøvl.

Omvendt kan man ikke engang finde ud af at udpege en såkaldt forandringsbestyrelse for Vestfyns Museer. Efter min mening fordi ingen i kommunen dybest set kan finde ud af, hvad man skal forandre for at bevare statstilskuddet fra Kulturarvsstyrelsen. Den tidligrere Assens-journalist Ole C. Rasmussen har helt ret, når han påpeger, at man ikke kan skabe nogen forandring/udvikling i et museum, der i årevis har været holdt på sultestadiet. Kommunen må til lommerne, hvis man vil bevare et lokalt, statsanerkendt museum. Ellers kan man lige så godt melde pas og sige, at kulturarven ikke betyder noget for den nye og historieløse Assens Kommune. Her vil man kun støtte lokalarkiver og mindestuer, medens forskning og formidling overlades til Middelfart og Faaborg/Midtfyns kommuner.

Hvorfor går det så galt for lige netop Assens Kommune. Ja, som borgere har vi kun politikerne at klandre. Men problemet er i virkeligheden, at politikerne er alt for svage i forhold til forvaltningen. Det er hér der bør ryddes ud. Direktionen med kommunaldirektør Henning Qvick i spidsen er nogle af de mest uduelige embendsmænd i Danmark. De kan kun kopiere andre kommuner.
Jeg vil derfor håbe, at et nyt byråd vil fyre hele direktionen for Assens Kommune.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, Finn Brunse, Fyens Stiftstidende, Halvorsen, Henning Qvick, kommunevalg, Kulturarvsstyrelsen, uduelighed, Vestfyns museer, Vilje til vækst. Bogmærk permalinket.

Et svar til Uduelig kommunaldirektør

  1. Pingback: Censur i Assens Kommune | halvorsensk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s