Censur i Assens Kommune

censur

Man må ikke kritisere kommunaldirektøren i Assens Kommune. I hvert fald ikke hvis man gør det på kommunens egen facebookside, som er den eneste mulighed for at komme i offentlig dialog med kommunen.

Det kom jeg til at gøre fordi jeg kopierede nedenstående artikel over på kommunens facebookside, i det håb, at den ville afføde kommentarer. Det gjorde den sådan set også, men det var ikke lige den kommentar, jeg havde håbet på. Kommunen brugte censurvåbnet og skrev:

“Hej Carsten
I overensstemmelse med Assens Kommunes retningslinjer for Facebook, er jeg nødt til igen at gøre dig opmærksom på, at det ikke er ok at hænge navngivne medarbejdere i kommunen ud. Dit indlæg bliver derfor fjernet.
Hilsen Maria”

Nu er kommunaldirektøren vel næppe en anonym sagsbehandler i Assens kommune, men tværtimod en mand, som skal kunne stå frem og repræsentere kommunen og også tage imod tæsk, hvis administrationen leverer dårligt arbejde, hvad jeg altså synes den gør på det ledelsesmæssige område.

F.eks kan man på billedet herunder se borgmester Finn Brunse og kommunaldirektør Henning Qvick (!) til et fint møde, der sikkert handler om udvikling af Assens Kommune. Det plejer den slags møder at gøre.

Brunse og Qvick

Problemet er bare, at ingen af dem aner noget om, hvad de har med at gøre. Og det gælder især kommunaldirektøren, der lever i sin helt egen fantasiverden, hvor han tror, at hvis man bare italesætter virkeligheden på den ”rigtige” måde, så skal det nok gå. Derfor kopierer han og hans embedsmænd alle de rigtige buzzwords, men uden at forstå dem og uden at afprøve dem på virkeligheden.

Konsekvensen er, at Assens Kommunes selvforståelse på ledelsesgangen står i skærende kontrast til den konkrete virkelighed, som kommunen befinder sig. Både i forhold til økonomi, hvor kommunen bruger millionvis af kroner på unødvendige luftkassteller, og i forhold til kommunens stakkels borgere, som kun kan fyre politikerne, men ikke kommunens uduelige direktion. Der er et kæmpe demokratisk underskud i Assens Kommune.

Vi borgere må imidlertid se i øjnene, at så længe vi ikke må kritisere den administrative ledelse i Assens Kommune, så når vi ingen vegne. Der er masser af eksempler på, at direktionen har manipuleret politikerne i holdningsmæssige spørgsmål. Vi nævner flæng: sagen om byvåbnet, sagen om rådhusbyggeriet, sagen om skorstenen og ikke mindst sagen om vindmøllerne, hvor administrationen endelig led et velfortjent nederlag og blev konfronteret med virkeligheden.

Derfor håber jeg, at valgåret kan blive begyndelsen på et opgør med den uduelige ledelse i Assens Kommune.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, byråd, Finn Brunse, Halvorsen, Henning Qvick, kommunevalg, uduelighed, Vilje til vækst, vindmøller, ytringsfrihed. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s