Hug træflis på Pulsen i stedet.

Assens Havn

I DAGENS udgave af Fyens Stiftstidende kan man læse, at en borger har overrakt borgmester Finn Brunse 419 underskrifter mod produktionen af flis på Assens Havn. Overrækelsen blev foreviget af Stiftens fotograf, men bortset fra det skal borgerne i Assens nok ikke regne med, at der sker mere i dén sag.

KOMMUNEN ER nemlig totalt ligeglad med både borgerne og havnen – bortset fra Skt. Hans aften, hvor Finn Brunse holder tale, og senere på sommeren når de gamle træskibe kommer til Assens. Den øvrige del af året tillader man glad og gerne at der hugges flis på dette smukke sted.

DET ER TYPISK, at i Odense, Bogense, Middelfart, Faaborg, Svendborg, Nyborg og Kerteminde gør man noget ud af sine havne og sætter pris på deres unikke herlighedsværdier. Men ikke i Assens. Her holder man stadig fat i forældede forestillinger om, at havnen skal være en erhvervshavn som skaber arbejdspladser.

DET ER sgu mange år siden, at havnen har været erhvervshavn, og med hensyn til arbejdspladser, så har man ikke engang råd til at lønne en havnefoged. De eneste arbejdspladser, der er tilbage, er dem på værftet og på færgen, og dem er der ingen, der drømmer om at røre.

TIL GENGÆLD er Assens Havn berømt for sine solnedgange. Det er den eneste havn på Fyn, hvor man kan se solen gå ned over Lillebælt. Om sommeren kommer folk kørende langvejs fra for at nyde solnedgangen ved havnen. Hvis de vel at mærke kan komme til det for træstammer og træflis. Det er ufatteligt, at kommunen tillader, at dette kæmpe aktiv for Assens, bliver brugt som noget, der minder om en losseplads.

MEN jeg har et forslag, som jeg hermed vil forære kommunen ganske gratis: Flyt hugningen af træflis til Pulsen bag rådhuset. Det er meget nærmere fjernvarmeværket, og dér kommer alligevel aldrig et øje.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, Assens Havn, Finn Brunse, Fyens Stiftstidende, Halvorsen, kommunevalg, Pulsen, tilgængelighed, træflis, turisme, uduelighed, Vilje til vækst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s