Henning Qvicks kvalifikationer…

afslappet Qvick

Jeg må hellere advare læserne på forhånd: Denne blogpost er så kontroversiel, at den ikke vil kunne optages på Assens Kommunes facebookside. Man må end ikke linke til den. Den handler nemlig om kommunaldirektør Henning Qvicks kvalifikationer med udgangspunkt i hans CV, som ellers ligger frit tilgængeligt på nettet:

2007- Kommunaldirektør Assens Kommune
2000-2007 Kommunaldirektør Egtved Kommune
1991-2000 Socialdirektør Fredericia Kommune
1990-1991 Social- og kulturdirektør Hammel Kommune
1988-1990 Vicesocialchef Grindsted Kommune
1987-1988 Forstander Grindsted Produktionsskole
1986-1987 Beskæftigelseskonsulent Grindsted Kommune
1982-1985 Adjunkt Rosborg og Tørring Gymnasium
1981 Cand.scient geografi Århus Universitet

Som man ser, er Henning Qvicks uddannelsesmæssige baggrund en universitetsuddannelse i – geografi. Ikke i jura, samfundsvidenskab eller økonomi. Det er jo noget usædvanligt, men det kan måske forklare, hvorfor kommunen troede, at den kunne profilere sig på noget så klamt som en lerfestival. Hvem ved?

Nå, men Henning Qvick tog altså sin eksamen i 1981 og arbejdede derefter i tre år som geografilærer i Tørring. Derefter blev han pludselig beskæftigelseskonsulent i den nærliggende Grindsted Kommune.
Hvorfor nu det, må man spørge. Blev han fyret fra gymnasiet? Eller sagde han selv op? Og hvorfor blev han pludselig beskæftigelseskonsulent? Hvilke forudsætninger havde han for det? Han var jo geografilærer. Blev han omskolet? Og hvis han blev, hvorfor fremgår det så ikke af CV´et? Det virker meget mystisk.

Da han fik foden indenfor Grindsted Kommune, gik det til gengæld stærkt. På bare to (2!) år avancerede han fra beskæftigelseskonsulent til vicesocialchef. Hvordan er det mon gået til? Og igen: hvad er hans uddannelsesmæssige baggrund for at bestride stillingen som næstkommanderende i en socialforvaltning? Og kun ét år senere i 1990 som social- og kulturdirektør i Hammel kommune? Det ved vi ikke, men det bør da undre. Var det kun fordi han havde ”forbindelser”, som man siger?

Noget kunne i hvert fald tyde på det. Hvis man ser på hans karriere, så er den stort set foregået inden for et ret afgrænset område i det midtjyske med Fredericia som den mest sydøstlige afvigelse. Derefter igen tilbage til det midtjyske og nu som intet mindre end kommunaldirektør i år 2000. Der kan man bare se, hvad et geografistudium kan føre til.

Hvorfor går jeg så højt op i det, vil nogen nok spørge? Jo, det gør jeg for det første, fordi Henning Qvick efter min mening ikke er kvalificeret til sit arbejde, og det bliver for mig at se bekræftet af mandens CV. Han har gjort ”kommunal karriere”, men har tilsyneladende ingen faglighed, der kan kvalificere ham til at bestride sin stilling.

Hvis vi yderligere skal se på sagen i et lidt større perspektiv, så var en af forudsætningerne for kommunalreformen i 2007 at skabe bæredygtige kommuner. Herunder ikke mindst bæredygtighed med hensyn til kompetencer hos de kommunalt ansatte. På den baggrund må det være noget svært for Henning Qvick at kræve mere kompetence hos sine medarbejdere, når han ikke selv er særlig kompetent. Gad vide, hvordan den mand er blevet ansat?

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, byråd, Danske Kommuner, Dokumentation, Halvorsen, Henning Qvick, kommunalreformen, kommunevalg, Politik, uduelighed, Uncategorized, Vilje til vækst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s