Ferien er slut

Assens Havn

Bloggere kan også holde sommerferie. Især da, når man kun er bundet op på at blogge af lyst og interesse. Den frihed har jeg benyttet mig af – stærkt tilskyndet af det gode ferievejr. Men nu, hvor det danske sommervejr begynder at ligne sig selv og skoleferien er slut, er skrivelysten ved at komme tilbage.

Da jeg loggede ind på min blog forleden dag, blev jeg mødt med en glædelig overraskelse. Jeg skrev mit sidste indlæg den 22. juni og havde derfor forventet at finde bloggen helt død og tom. Men der har faktisk i hele perioden været livlig trafik. Særlig mine artikler om Uriasposten og Pernille Bendixen har været besøgt, men også artiklerne om kommunaldirektør Henning Qvick har været et hit sammen med artiklerne om Hedegaard og Trykkefrihedsselskabet. Og endelig har der også været interesse for mine disputter med Lone Nørgaard i Fyens Stiftstidende.

Lone Nørgaard

Hvilket bringer mig til sagens kerne. Bemeldte fru Nørgaard havde nemlig en ny kronik i Fyens Stiftstidende den 8. august. En kronik, hvor hun endnu engang rider sin gamle kæphest om det muslimske tørklædes farlige egenskaber. Kronikken hedder meget sigende “Tørklædetruslen”, og det fik mig til at reagere med nedenstående endnu ikke publicerede replik:

Fru Lone Nørgaard fra den nu hedengangne forening Husmødre for Frihed får mig til at tænke på en Duracell-kanin. Hun bliver bare ved og ved med sin tørklædedebat længe efter, alle andre har fundet noget andet at diskutere. Hun må i sin kronik 8.8. endda gribe helt tilbage til maj måned, hvor Dansk Supermarked som bekendt ændrede sin dress-code, så også kvinder med muslimsk tørklæde kan sidde ved kasseapparaterne i Bilka, Føtex og Netto. Altså en reel ligestilling af disse kvinder med andre kvinder på arbejdsmarkedet.

Jeg ved ikke om fruen, der nu er tilknyttet den antimuslimske forening Trykkefrihedsselskabet, har haft kronikken liggende i skuffen siden maj, eller om den først er blevet publiceret nu i slutningen af agurketiden, fordi den er så forudsigelig. Men for nye læsere kan jeg oplyse, at fru Nørgaard i ramme alvor mener, at tørklædet er en trussel mod intet mindre end ”den vestlige civilisations overlevelse”. Tak for kaffe siger, vi bare. Vesten er i besiddelse af de største lagre af atomvåben og de mest højteknologiske hære. Kan alt dette isenkram virkelig ikke hamle op med et tørklæde på en kassedame?

Fru Nørgaard mener også, at ”Dansk Supermarkeds tørklædetilladelse er fuldstændig ugennemtænkt”. Jeg har ikke stor sympati for Dansk Supermarked og handler ikke i deres butikker, men jeg er sikker på, at deres såkaldte tørklædetilladelse er særdeles velgennemtænkt. For dem handler det nemlig koldt og kynisk om kroner og ører. De er totalt ligeglade med islam. Men med udsigten til at miste tusindvis af muslimske kunder ved en boykot viste de netop rettidig omhu ved at rette ind efter virkeligheden i Danmark anno 2013.

Det kunne Lone Nørgaard lære af. Islam er nemlig kommet for at blive, og det samme er tørklædet. Like it or not.

Min replik til Lone Nørgaard er optaget i Fyens Stiftstidende 18. august.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i counterjihad, Dem og os, Fyens Stiftstidende, hadpropaganda, Halvorsen, Henning Qvick, islam, islamofobi, Lars Hedegaard, Pernille Bendixen, Trykkefrihedsselskabet, Uriasposten. Bogmærk permalinket.

2 svar til Ferien er slut

  1. Jens Vejmand siger:

    Jeg må sige: dine betragtninger om livet, stort som småt, er nok de mest velbesøgte sider, jeg har læst i det sidste århundrede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s