Hellere antisemit end prosemit

Israel 1946 2007

Forhåbentlig har læserne humor nok til at se overskriften som en af mine sædvanlige provokationer. Men man skal efterhånden være meget forsigtig for ikke at blive misforstået og få tillagt forkerte motiver at folk, der gerne vil stemple politiske modstandere som antisemitter for at lukke munden på dem. Situationen bliver ikke mindre grotesk af, at de jøder, der hyler op om de stakkels forfulgte semitter, for størstedelens vedkommende er russere og østeuropæere, mens det er palæstinenserne, der har semittiske rødder. Så i virkeligheden er det jøderne, der er antisemitter. Men prøv at konfrontere dem med den kendsgerning, så bliver der ballade.

Kortet ovenover viser udviklingen af størrelsesforholdet mellem Palæstina og Israel fra 1946 til 2007. Kommentarer er vist overflødige. Måske lige bortset fra, at det er endnu værre i dag med de nyeste bosættelser omkring Jerusalem. Man skal heller ikke tro, at udviklingen er tilfældig. Det fremgår desværre alt for tydeligt af Ilan Pappes bog “Den etniske udrensning af Palæstina”, der varmt kan anbefales, og som kan lånes på biblioteket. Her han man bl.a. læse, at det i over 100 år har været zionisternes plan at overtage hele Palæstina og fordrive den del af befolkningen, der ikke var jøder.

På den baggrund kan man godt være lidt skeptisk ved de nye forhandlinger om en to-statsløsning. Det vil ikke være dækkende at kalde forhandlingerne for forhandlinger om “fred”, som israelerne helst vil kalde det. For fred har Israel haft med det palæstinensiske selvstyre mange år. Man kan måske også diskutere om “forhandlinger” er det rette ord. Nogle mener i hvert fald, at der snarere har været tale om forhalinger fra Israels side.

John Kerry

Men lad nu alt det ligge. Udenrigsminister John Kerry har givet parterne 9 måneder til at nå frem til en aftale, og hvis ét enkelt land kan tvinge Israel til at give sig i konflikten, så er det Amerikas Forenede Stater. Det er også et positivt signal, at der nu forhandles bag totalt lukkede gøre, så modstandere af fred på begge sider ikke kan kaste grus i maskineriet.

Her går min største bekymring på den halve million af svært bevæbnede og fanatiske bosættere på vestbredden, der er nødt til opgive deres territorier, hvis der skal komme en brugbar to-statsløsning ud af det. Men vil Israel flytte dem med magt, hvis de nægter at flytte frivilligt, hvad intet tyder på. Og kan den israelske hær i det hele taget flytte dem? Eller vil det hele ende i en borgerkrig i Israel? Eller er det med andre ord for sent at frem til en løsning?

En mulighed var naturligvis at sætte en FN-styrke til at sætte magt bag en eventuel aftale. Men tør USA gå så langt?
Det bliver spændende at følge. Andet kan vi ikke gøre.
Bortset fra at håbe.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i bosættelser, FN, Halvorsen, Israel, jøder, Jerusalem, John Kerry, Mossad, Obama, Palæstina, USA, Vestbredden, zionisme. Bogmærk permalinket.

7 svar til Hellere antisemit end prosemit

 1. Sykregen siger:

  Hvorfor tæller du kun forlæns fra 1946???
  Hvem “ejede” området omkring 600 før Kristus eller omkring 1648-47-48-49?

 2. Michael Jensen siger:

  Jeg har før både debatteret med dig og støttet dig Halvorsen, og selvom mange der kan placeres hos min “fløj” ikke støtter dig, vil jeg blive ved med det. Din antiisraelelske holdning er ikke ny, men jeg kan kun håbe på, at den kan ændres.

  Et par ting:

  Palæstina udgjorde ikke kun det nuværende Israel, Gaza og Vestbred. Hvis du har noget imod Israel, må du have ligeså meget imod Jordan. Nu du selv nævner biblioteket, så besøg et og kig i gamle leksikoner og se hvad de har at sige om landområdet Palæstina.

  Du skriver: “det er palæstinenserne, der har semittiske rødder”

  Det er rigtigt. Men kun den halve sandhed. Før i tiden (før 1948), var der palæstinensiske arabere og palæstinensiske jøder. Ikke kun “palæstinensere”. Nutidens palæstinensere har for en meget, meget stor del egyptisk baggrund. Hvis du har et problem med at kalde israelske jøder med europæiske baggrund for “semitter”, burde du have ligeså stort problem med at kalde palæstinensere det.

  Og jeg forstår skam din provokation. Og den kan jeg kun støtte. Men jeg vil ikke stemple dig som antisemit (Jødehader er et bedre ord) fordi du har en anden politisk holdning. Jeg vil gøre det fordi du ikke beviser at du ikke er det…

  Og hvis vi nu taler om de forhandlinger der skal til, så kan du f.eks. forholde dig til den eneste aftale der stadig gælder, Osloaftalen, der klart fortæller at grænserne skal forhandles. Det gør du ikke. Hvorfor?

  Dit fine kort er også forkert på den måde, at fra 1949 til 1967 var det grønne ikke “palæstinensisk”. Det var jordansk…

  Jeg behøver ikke stemple dig som jødehader, men der skal jo nødvendigvis beviser på bordet for at jeg ikke skal gøre det…

  • Michael Jensen
   Hvis du mener, at jeg er antisemit, så er reglerne sådan, at du skal bevise, at jeg er er det. Der er ikke mig, der skal bevise at jeg IKKE er det.
   Derudover har du vist ikke forstået mig rigtigt.
   Når jeg skriver om palæstinensernes semittiske rødder, så baserer jeg det på nye genetiske studier, som bekræfter den såkaldte Khazar-teori og på studer som sammenligner palæstimernes genom med de omkringboende arabere. Groft sagt viser det sig, den nuværende jødiske befolknings flertal har mere tilfælles med Khazarerne (som jeg – indrømmet – polemisk kalder russere). Det burde i virkeligheden også være indlysende, når man konkret ser på flertallet af den israelske befolkning. De ligner russere eller europæere.
   Hvad palæstinenserne angår, så er de genetisk nærmere beslægtet antikkens jøder end med nutidens arabere. Det er derfor jeg hævder, at de er mere semittiske end jøderne/israelerne. Men jeg vil da gerne medgive, at ægyptiske gener også kan have influeret, når vi taler om tusindårige perioder. Her må vi nødvendigvis holde os til de store linjer.
   Du må også forstå, at det Palæstina, jeg taler om er landet vest for Jordanfloden. Der gør jeg naturligvis, fordi det netop det det område, der er genstand for konflikten.
   Hvilke streger, de tidligere kolonimagter England og Frankrig har trukket på kortet efter 1. Verdenskrig. kan vi ligesom ikke bruge til noget. I det landområde boede der i 1922, hvorfra den første nogenlunde pålidelige folketælling stammer, 80 % muslimer, 10 % kristne og 10 % jøder. De var alle palæstinensere, selvom de nok ikke har følt sig som et samlet “folk”, men de levede stort set i fred og fordragelighed med hinanden i et multikulturelt samfund.
   Det er denne århundredgamle kultur, zionisterne (og ikke jøderne) lavede om på med de nuværende katastrofale konsekvenser til følge. Jeg har således ikke noget imod jøder, fordi jeg går ind for religionsfrihed. Men jeg kan for min død ikke fordrage zionister, fordi jeg opfatter deres politiske ideologi, som en særlig ondsindet udgave af fascismen. På den baggrund ser jeg intet forkert i, at jeg har taget stilling i konflikten mellem Israel og Palæstina. tværtimod burde alle oplyste og moralske menesker fordømme Israels overgreb mod den oprindelige palæstinensiske befolkning og som følge heraf boykotte israelske varer, hvor det er muligt.
   Med hensyn til grænserne og Osloaftalen, så støtter jeg principielt præsident Obamas holdning, men jeg har som nævnt svært ved at se, hvordan den skal give mening med en halv million fanatiske og svært bevæbnede bosættere på de mest vitale områder af det tilbageværende Palæstina.
   Har du et bud på en løsning?

 3. Michael Jensen siger:

  Halvorsen.

  Jeg har, som allerede nævnt, ikke behov for at stemple dig som antisemit eller ej. Jeg har lov at have mine egne tanker. “Reglerne” opstår først hvis jeg siger noget højt.

  At du nævner “Khazar-teorien” og endda bruger ordet “bekræfter”, er f.eks. noget jeg har mine tanker om.

  Der er MASSER af spændende historie i det, men det er der også i at Dans stamme kom fra Israel til Danmark, eller at kimbrerne fra Himmerland erobrede dele af Romerriget. Folkevandringhistorie er altid spændende.

  “når man konkret ser på flertallet af den israelske befolkning. De ligner russere eller europæere.”

  Og det er direkte forkert Halvorsen. Lidt mere end halvdelen af Israels jødiske befolkning er Sefardi og Mizrahi. Dvs. jøder med mellemøstlig/nordafrikansk baggrund.

  At mange andre ligner “russere eller europæere”, er der ikke noget mærkeligt i. Det gjorde også de fleste af de 10 millioner jøder der boede i Europa for 80 år siden.

  “Har du et bud på en løsning?”

  Ja. Forhandling om grænserne… F.eks. dele af Gush Etzion i en israelsk stat. Dele af Wadi Ara i en palæstinensisk. Osv. Osv. Der er masser af områder der kan overføres til den ene eller den anden. Hvis man virkelig vil have en løsning, er det mangel på fornuft at se sig blind på linjer, der aldrig har vært ment som grænser, men som våbenstilstandslinjer. Det er i virkeligheden ikke så svært.

  • Jeg går ud fra, at du er på omgangshøjde i forhold til de såkaldt “nye” israelske historikere, som bl.a. afviser ukritisk at anvende Det gamle Testamente som kildeskrift til jødernes historie.

   I denne sammenhæng er selvfølgelig Shlomo Sand interessant. Han påstår som bekendt, at kun en lille del af jøderne blev fordrevet af romerne efter år 70. De fleste blev i Palæstina og afsvor mere eller minde frivilligt deres tro til kristendommen og islam. Samtidig stammer de europæisk udseende jøder ikke fra fordrevne palæstinensere, men fra det khazariske kommedømme, hvor fyrsten omkring år 800 antog den jødiske tro og med ham hans undersåtter.

   Denne teori har været enormt forkætret, for di den skyder hul i zionismens forestilling om ét jødisk folk, der havde “ret” til at vende til det gamle land.

   Det nye er netop, at historievidenskabens tese er blevet bekræftet af facts fra naturvidenskaben i 2012 af genetikeren Eran Elhaik i undersøgelsen “The Missing Link of Jewish European Ancestry: Contrasting the Rhineland and the Khazarian Hypotheses”.

   Hermed bliver også al tale om antisemitisme absurd.

   Med hensyn til dit bud på forhandling om grænserne, så håber jeg, at du får ret i, at det i virkeligheden ikke behøver at blive så svært. Men jeg har stadig svært ved at se, hvordan man får de fanatiske bosættere til at opgive territorier, som de tror er deres.

   Men vi kan åbenbart blive enige om en to-statsløsning.

 4. Tommy Rasmussen siger:

  Breiviks ugerninger er et godt eksempel paa, hvordan et land kan blive “straffet”, naar politikere ikke vil underkaste sig FN og NATO. I dette tilfälde drejede det sig om krigen imod Libyen, hvor Norge ikke ville väre med, og de uhyggelige drab paa ferieöen var kvitteringen for de norske anti- Israel demonstrationer.

  Den korrekte politiske betegnelse er “antisemetisme”, paa trods af at over 95% af alle saakalde “jöder” i hele verden er Khazarer af afstamning. Palästinenserne og de fleste arabiske folkeslag er Semitter, som stammer fra Sem (= en af Noahs tre sönner: Sem, Kam og Japhet). Det med at väre jöde er en trosbekendelse, som svarer til at en dansk katolik vil betragte sig som Italiener.

  De normale jöder i Israel er imidlertid helt uskyldige og demonstrerer saagar imod den kommende krig i Iran. Desvärre er ledelsen af Israel Zionister, som arbejder hen paa et hjemmelavet Harmageddon, saa deres Messias endelig kan komme. (De tror ikke paa Jesus).

  Störstedelen af ledelsen i USA er ogsaa Zionister. I Iran og i flere andre arabiske lande tror de ogsaa paa, at deres Messias (Mahdi) först kommer efter Harmageddon, som de derfor ikke har noget imod.

  Israel har et atomprogram, som de kalder “Samson”. Det drejer som om raketter med atomvaaben, som er rettet imod de fleste europäiske storbyer, og det er Israels garanti for at deres politik altid bliver understöttet – saagar med ind til nu 5 gratis Atomubaade og kraftig finanziel stötte fra Tyskland, men det kan ikke väre nogen overraskelse, naar man ved at nästen hele Hitlers stab bestod af “jöder” (+ ca. 150.000 i hele härens og regeringes administration) – ligesom Stalins administration, regeringen i England, USA osv.osv.

  1814 blev Schweiz under Wienerkongressen udraabt som en helt neutral stat, saa höjfinansen herfra kunne laane penge ud til alle krigspartier i krige, som de selv anstifter.

  Det hele drejer sig kun om magt og penge, og dem som styrer pengene styrer verden :

  I denne Video paa 6 min. forklarer en 12-aarig kanadisk pige uden manuskrift hvordan finanssystemet virker:

  Derfor skulle en normal voksen dansker egentlig ogsaa kunne forstaa, hvad det drejer sig om:

  Finanskriser kommer, fordi der altid kun bliver produceret nye “luftpenge” ( = ca.95% computernuller ) til kreditter, men ingen til renter, som saa kun kan betales med nye kreditter. Selvfölgelig kan dygtige og sparsommelige mennesker maaske betale deres renter uden en ny kredit paa “frivärdien” i et hus f.eks., men disse penge mangler altsaa alligevel bagefter i den samlede pengemängde, og det betyder saa, at enten staten eller andre private skatteydere bliver nöd til at overtage de kreditter, som disse medborgere selv har kunnet betale. Naar saa höjfinanzen i Basel befaler, at der skal lukkes for det varme vand (kreditterne), gaar private folk, firmaer og stater automatisk konkurs for at höjfinanzen kan bytte deres hjemmelavede värdilöse papiersedler og computernuller med rigtige värdier som immobilier, firmaer og infrastruktur, guld, raastoffer osv. Naar det drejer sig om private folk og firmaer kalder man det “konkurs”. Naar det drejer sig om stater som f.eks. nu i Gräkenland, kalder man det “privatisering”.

  Det eneste som er nationalt ved den danske “National”- bank, er at danske skatteydere maa betale for drift og lönninger af instutitionen, som styres af BIZ i Basel, som har status af et helt selvständigt omraade i Schweiz paa samme maade, som ogsaa Vatikanet i Italien har.

  Hvis staten Danmark ville trykke danske pengesedler SELV, i stedet for at overlade det til en PRIVAT saakaldt “dansk” “National”-bank, som styres af en PRIVAT höjfinanzbank BIZ i Basel, saa skulle vi hverken betale afgifter, renter, skat eller moms. Pengene ville tilmed faa en stigning af köbekraften paa ca. 50%, fordi alting i dag kun er saa dyrt paa grund af renterne, og derfor ville ingen fornuftige mennesker sörge over den tid, hvor man fik renter af sparepengene i banken. Den samme idé havde baade Kennedy, som satte NATIONALE “US-Notes” i omlöb og Lincoln med hans “GREENBACKS”, som var grönne paa bagsiden.
  http://lupocattivoblog.wordpress.com/2010/03/25/die-privatisierung-des-weltgeldsystems/

  Da der er ikke udsigt til at vores politikere vil gaa hverken i Kennedys eller Lincolns fodspor – ( ogsaa de fleste saakaldte ökonomer aner ikke noget om pengesystemets virkelige funktion, fordi det ikke er med i deres uddannelse ) – er det sikkert en god idé at sprede de ovenstaaende informationer. Der findes mange gratis- programmer, som automatisk finder og sorterer tusindvis af emailadresser, f.eks.:

  ACX-Mailfinder
  http://www.freeware-download.com/downloaddetails/3395.html

  Först naar alle forstaar, hvad det egentlig drejer sig om, er der en lille chance for at ändre systemet. Island er allerede godt paa vej. Lad os göre det samme i Danmark.

  VK, Dansk Folkeparti, regeringspartiet De Radikale og hvad de ellers hedder alle sammen. Det kan ikke betale sig at stemme paa nogen af dem:

  For det förste afgiver man sin magt ved at afgive sin stemme, og partiernes politik legitimeres.

  For det andet vil der saa altid KUN väre valget mellem pest og kolera.

  Jeg ved godt, at det er nemmere at tro paa lögne, som man har hört 1000 gange i löbet af et langt liv, og som passer ind i et system, som man er opdraget til at tro paa, og lögne kan vokse sig saa store, at de bliver usynlige, og man ser ikke skoven for bare träer, men det ändrer altsaa desvärre ikke paa noget i min kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s