Stakkels Akkari

Akkari

Tilbage i 2005 var Ahmed Akkari en lille mand med en markant lys stemme som brændte igennem i medierne under den såkaldte Muhammed-krise. I dag er han blevet 8 år ældre, har ladet skægget falde og er blevet lidt rundere. Og så er han også blevet klogere og har ændret holdning i forhold til tidligere. En livserfaring jeg som gammel socialist kun kan nikke genkendende til. Det var måske ikke helt, som vi troede dengang.

Men når jeg ser ovenstående billede, så bliver jeg uendelig trist til mode. Og jeg får simpelthen så ondt af Ahmed Akkari. For uindviede kan jeg afsløre, at billedet er fra en sammenkomst i Trykkefrihedsselskabet 22. august, som man havde stablet på benene for at “tilgive den angrende eks-imam”. Som bekendt er der i den kristne religion mere glæde i himlen over en omvendt synder end over to retfærdige, og det var selvfølgelig netop dén vinkel, man havde valgt at anvende med det formål at vise, at den kristne religion er meget bedre end islam.

Jeg ved ikke, hvem der har fundet på det, men det skulle ikke undre mig, hvis det var den drakoniske fru Katrine Winkel Holm. Denne hjemmegående hustru har så vidt jeg ved en teologisk embedseksamen, selv om hun ikke har fattet en brik om, hvad kristendom går ud på.

Winkel Holm

Hvor må det have frydet dem at se Akkari stå med kruset med dumme Kurt Westergaards hadetegning af profeten Muhammed, der i virkeligheden mere ligner portræt af tegneren selv med bombe og turban. Tror nogen at dette har handlet om tilgivelse, så tager de helt fejl. Det handler udelukkkende om at demonstrere sin magt og ydmyge en politisk modstander. En problematik, Akkari heller ikke er blind for og som han selv har behandlet i et indlæg i Politiken 10. august.

Derfor ærgrer det mig, at han er fået i Trykkefrihedsselskabets onde fælde. Det er kun godt, at man udvikler sig og bliver klogere. Det skete som bekendt også for Jens Otto Krag, der i 1966 ændrede synspunkt på et samarbejde med SF. Men lige så lidt som Krag havde brug for tilgivelse for at blive klogere i 1966, lige så lidt har Ahmed Akkari brug for tilgivelse i 2013. Både han og Jens Otto Krag handlede jo ud fra, hvad der på det givne tidspunkt var det rigtige for dem. Og derfor gjorde de heller ikke noget forkert.

Der findes mennesker, som er så hadefulde og modbydelige, at de ikke evner at tilgive deres fjender. De kender kun én vej, og det er at besejre dem. Den slags menesker hører den lille frelste skare omkring Trykkefrihedsselskabet til. Det fremgår også af kommentarerne på Trykkefrihedsselskabets hjemmeside Sappho. Det eneste, man kan gøre i forhold til den slags mennesker, er at bekæmpe dem og holde sig så lang afstand af dem som muligt.

DAGENS SANG handler om love not given lightly

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i hadpropaganda, Halvorsen, Højrefløjen, Katrine Winkel Holm, Lars Hedegaard, Sappho, Trykkefrihedsselskabet og tagget . Bogmærk permalinket.

3 svar til Stakkels Akkari

  1. Pingback: International avis i krise | DF-Nyt

  2. Pingback: Sælger de også afladsbreve | DF-Nyt

  3. Pingback: Udbakken… | halvorsensk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s