Materialismens profeter

Ole Birk Olesen

Saxo bank er et driftigt firma med mange aktiviteter. Udover pyramidespil giver virksomheden sig også af med doping og cykelsport, og som endnu en aflægger af den underholdningprægede del af aktiviteterne råder man som de fleste nok vil vide over en politisk afdeling, nemlig det såkaldte parti Liberal Alliance, som varetager bankens interesser i den politiske offentlighed.

SOM TALERØR for de unge, de rige og de forkælede, har banken bl.a. hyret nogle typer, der også efter bardommen er forblevet grænsesøgende børn, og som derfor råder over en grænseløs egoisme. En af dem er ovenfor viste Ole Birk Olesen, der ligesom partiformand Anders Samuelsen er overbevist om, at de har har 200 % ret, og at alle andre er nogle fjolser. Selvtillid må det vel hedde i de kredse, medens vi andre nok vil kalde det for mangel på selvindsigt.

MEN PRØV LIGE at lade blikket dvæle lidt på vor unge helt. Han holder fri, og han er glad, for han har rigtig mange ting. Dyre ting vel at mærke incl. vovsen i forgrunden med det fine halsbånd. Det har kostet knaster, må man vide. Omvendt er der åbenbart ikke brugt mange penge på at købe bøger til reolen. Men hvad skal man også med bøger, når man er velhavende? Og det er Ole Birk Olesen.

DESVÆRRE ER det ikke alle i vort samfund, der er lige så velhavende som Ole Birk Olesen. Det gælder f.eks. de arbejdsløse murere på billedet herunder. Selv om de er arbejdsløse, så arbejder de faktisk i modsætning til Ole Birk Olesen, der som vist holder fri. Men de får ingen penge for deres arbejde – også i modsætning til Ole Birk Olesen, der både kan arbejde og holde fri og have penge nok. Hvorimod murerne ikke kan arbejde og holde fri som de vil, fordi deres firma er gået konkurs under finanskrisen. De har ikke længere noget valg, men må forlade sig på arbejdsløshedsdagpenge i to år, og hvis krisen trækker ud må de på kontanthjælp i yderligere to år, og så er det bare ærgerligt for dem, hvis krisen stadig kradser. Dette til trods for, at mange af dem har betalt i årevis for en arbejdsløshedsforsikring. Det er for at skabe opmærksomhed på denne urimelige situation, at de har valgt at aktionere ved at udføre et stykke ulønnet symbolsk arbejde på Nytorv.

Arbejdsløse

DEN SLAGS PROBLEMER behøver Ole Birk Olesen at bekymre sig om. Han er en kendt person og har let adgang til medierne. Hvad der 23. august ifølge Ekstrabladet fik ham til med vanlig selvovervurdering at udtale sig om et emne, han absolut intet ved om, nemlig moral i debatprogrammet “Ibens” på Radio 24syv.

Ibens

HER BEKRÆFTEDE han endnu engang sin totale mangel på empati med andre og prøvede at argumentere for, at samfundet skal stigmatisere de arbejdsløse og se ned på dem. Fordi “ting som vi i vores samfund opfatter som dårlige at gøre, skal der jo helst være en eller anden form for stigmatisering omkring.” Nu skal man måske være lidt forsigtig med at udtale sig om “vores samfund”, når man tilhører en lille fanatisk ultraliberal fløj af skattenægtere og talfreaks. Men var der nogen, som der burde ses ned på, så var det da Ole Birk Olesen og hans slags verdensfjerne profeter for den uhæmmede materialisme og grådighed.

DAGENS SANG handler om efterspørgsel.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Anders Samuelsen, Ekstrabladet, Halvorsen, Liberal Alliance, Ole Birk Olesen, Saxo Bank, stigmatisering og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Materialismens profeter

  1. Pingback: Underholdningprægede klovne-politikkere | DF-Nyt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s