Assens agterudsejlet af Svendborg og Bogense

Kommune til salg

DE ER JO ikke dumme hos Dansk Industri. Et at deres nyeste påhit er en såkaldt “erhvervsklimaliste”, som offentliggøres hvert år under stor pressebevågenhed. Her kan den undrende offentlighed læse, hvor god hver enkelt kommune i Danmark er til at fedte for erhvervslivet. Eller som det hedder på mamagementsproget: hvor godt erhvervsklimaet er i de enkelte kommuner, der således er bragt i konkurrence med hinanden om erhvervslivets gunst på bedste kapitalistiske vis.

DET ER trist at følge, hvordan den kapitalistiske tankegang breder sig i Danmark. Fornylig var finansminister Bjarne Corydon således ude med en melding om, at vort velfærdssamfund nu skal være et konkurrencesamfund. En melding, som SF-formand og minister Annette Vilhelmsen i dag forsigtigt forsøger at ”lægge luft til”. Efter min mening skulle hun ikke nøjes med en så spagfærdig udmelding. Hun burde i stedet givet Corydon et ordentligt los i røven på næste ministermøde. Er hun socialist eller ej?

MEN TILBAGE til DIs nyeste erhvervsklimaliste, som netop er blevet offentliggjort. Her fremgår det bl.a., at Svendborg er gået frem fra sin afsolutte bundplacering med 23 pladser. Hvad der omgående har udløst panegyrisk jubel på borgmesterkontoret i Øhavets høvedstad. Men Bogense – eller rettere Nordfyns Kommune, som den jo hedder – er sprunget hele 36 pladser frem til plads nr. 51. Hvad sker der lige oppe i det nordfynske udkantsområde?

MED TIL historien hører også, at Middelfart har placeret sig på en fornem 9.plads med en fremgang på 3 pladser. Det er så det. For som borger i Assens Kommune har man ikke grund til til jubel. Her må vi tværtimod bøje hovedet i skam. Assens kommune er sørme rykket hele 18 pladser tilbage og befinder sig nu på en 66.plads. Eller som en kommentator nøgternt konstaterer: “Assens kommune er med stormskridt på vej mod bunden”.

SOM OVENFOR nævnt mener jeg, at kommunerne ikke skal lade sig kujonere af alle mulige taktiske påfund fra DIs side. Men jeg har alligevel ikke i sinde at lade Assens Kommune dø i synden af den grund. For kommunen er jo selv hoppet med på vognen med sit tåbelige slogan “Vilje til vækst”. Derfor kan jeg hér holde kommunen op på, hvor god man er til at leve op til sine egne målsætninger.

DET ER MAN ikke ret god til for nu at sige det mildt. Man er faktisk rigtig, rigtig dårlig. Alt det med alt slå sig for brystet og lege, at man er åh så erhversvenlig hænger ligesom ikke sammen med kommunens daglige praksis. Jeg kommer straks i tanker om sagen om “Hyggefisken” og nu senest sagen om Taxakontoret. Jeg kan heller ikke lade være med at tænke på dengang, da kommunens erhvervspolitiske armod blev udstillet ved en erhvervskonkurrence 11. juni. Ingen af de fremmødte politikere havde et fornuftigt og sammenhængende bud på, hvad man ville gøre. Og dette til trods for, at direktionen havde fået udarbejdet plan efter plan over, hvor godt det skulle blive for erhvervslivet her i kommunen.

DET NYTTER IKKE, at man i Assens Kommune producerer bunkevis af planer og tåbelige visioner, når det ikke har noget med virkeligheden at gøre. Det skaber kun bureaukrati. Men det skaber ikke en bedre kommune.

DAGENS SANG handler om vækst – og hvem den kommer til gode.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, byråd, Dansk Industri, Finn Brunse, Fyens Stiftstidende, Halvorsen, Politik, Samfund, SF, uduelighed, Vilje til vækst og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s