Evne til vækst…???

Flyt til Assens

OVENSTÅENDE billede er fra Assens Kommunes facebookside, og den er således udtryk for, hvad man i kommunens propagandaafdeling kan hitte på at byde ind med i kommunens bestræbelser på at få børnefamilierne til at flytte til Assens. Pænt og tilforladeligt, men også totalt ligegyldigt. Det er ude af sind, så snart man kigger på noget andet. Og som sædvanlig: intet der relaterer til Assens særlige kvaliteter. Hvad er det, de vil sælge os? Gyngestativer?

JEG VIL bede læserne have dette in mente, når jeg i det følgende vil riste en rune over kommunens lidet flatterende placering som nr. 66 på Dansk Industris barometer over erhvervsvenlige kommuner. Fyens Stiftstidende slog i går (5.9) sagen stort op over to sider med overskriften “Assens rasler ned mod bunden”. Der er bl.a. en artikel med en mere detaljeret redegørelse for de i alt 11 parametre, som kommunen er blevet målt på.

HÉR KAN man bl.a. læse, at Erhvervslivet giver dumpekarakterer til arbejdskraften i Assens kommune, som er gået hele 61 pladser tilbage fra plads nr 14 til plads nr. 75(!). Med hensyn til infrastruktur og transport er Assens samtidig rykkket ned på plads nr. 94 ud af i alt 98 kommuner i vort lille fædreland. Også på velfærdsområdet er der frit fald. På dette kommunale kerneområde, som bla. dækker ældreforsorg, skoler og børnehaver, er Assens gået hele 49 pladser tilbage på blot ét år. Men også i den overordnede vurdering af den kommunale erhvervsvenlighed er der en markant tilbagegang på 13 pladser til en bundplacering som nr. 71. Det går bare rigtig, rigtig dårligt for Assens Kommune.

DERFOR havde de også travlt i går på borgmesterkontoret og i kommunens overdimensionerede propagandaafdeling, og i løbet af dagen fik man udsendt en pressemeddelse med kommunens kommentarer til undersøgelsen. Vel at mærke ikke som en direkte udtalelse fra Finn Brunse, men kamufleret som en nyhedsartikel, som på vanlig manipulatorisk vis skulle sætte kommunen i et bedre lys. Typisk for den måde, som kommunen tror, at den kan styre den politiske debat på. Man kan læse pressemeddelelsen her, hvis man orker, men alene overskriften afskrækker. “Lunken meningsmåling” står der gudhjælpemig. Den er ikke lunken, den er katastrofal i forhold til kommunens egne målsætninger.

Brunses vækst

JEG VIL derfor vende mig mod Stiftstidendes professionelle dækning af sagen, hvor Finn Brunse bliver bedt om at forholde sig til til problemet. Og igen bliver vi mødt med Brunses sædvanlige bortforklaringer og hælden vand ud af ørerne:
– Han havde håbet, at det var gået den anden vej (Ja, hvem havde ikke det?)
– Tilfældigheder og dårlig presseomtale bærer en stor delaf skylden. (Men hvorfor var der dårlig omtale?)
– Kommunen er i gang med forbedringer (Hvor mange gange har vi hørt den før..?)
Og så skammer Brunse sig endda ikke over at gentage sin tåbelige tro på, at Assens kan blive nr. 30, som han luftede ved den pinlige erhvervskonference 11. juni. Tror han mon, at det bliver i dette årtusind? Er der dog ikke nogen, der kan trække den mand ud i virkeligheden, så han kan forstå hvilken miserabel tilstand, kommunen befinder sig i.

Søren Steen Andersen

MEN ER Venstres borgmesterkandidat bedre? Søren Steen Andersen kommer selv fra det pulveriserende erhvervsliv og ved hvor djærvt, man udtrykker sig i erhvervskredse. Ikke så megen snak. “Skovlen skal i jorden”, udtaler han bramfrit til Stiften. Hvis vi skal blive på det niveau, vil jeg ganske gratis foreslå ham en endnu bedre formulering: “Skovlen i jorden – jorden ud af hovederne”.

God weekend.

DAGENS SANG handler vel dybest set om at få sat strøm på kredsløbene. Og dét kunne de sgu godt trænge til nede på rådhuset.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, Dansk Industri, Danske Kommuner, Finn Brunse, Fyens Stiftstidende, Halvorsen, Politik, uduelighed, Vilje til vækst og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s