Højrefløjens selvudråbte genier

Henrik Dahl

DAGENS UDGAVE af Information rummer en morsom anmeldelse af Henrik Dahls seneste bog, NT, som åbenbart er en roman. Anmelderen René Jean Jensen går frisk til sagen og giver bl.a. Henrik Dahls nye mesterværk følgende ord med på vejen:

“Det er en af de ringeste bøger jeg nogensinde har læst. Dårlig på alle planer. Skrevet på onkeldansk, uden dybde, uden engagement og totalt uden gehør, spækket med døde formuleringer og fraser.”

OG SÅ går det ellers derudad. Da jeg efter et stykke tid var færdig med at grine, kom jeg til at tænke på alle de selsvudråbte genier, der tramper rundt på højrefløjen. Henrik Dahl er såmænd blot ét eksemplar. Han kunne ikke drive det til noget som sociolog, fordi han ikke helt havde begrebet de grundlæggende teorier. I stedet skabte han sig en levevej på at kritisere andre og blev på den måde en af de kendte. Og nu har hans forfængelighed og selvovervrudering altså drevet ham til at tro, at han kan skrive en roman. Tsk, tsk, tsk.

DET ER KUN få dage siden, jeg kunne delagtiggøre læserne i den intellektuelle uformåenhed hos et andet højrefløjskoryofæ, den enøjede Morten Uhrskov, der som bekendt i provinsavisen JyllandsPosten anskuer verden fra Højre, og som prøvede at slå sig til ridder på en mursten af en bog på 612 sider, hvoraf dog kun 35 sider var skrevet af ham selv. Resten var referater og afskrifter. Bogen heder til advarsel for nytilkomne læsere “Et delt folk”.

Morten Uhrskov

MEN OGSÅ Pernille Bendixens kæreste, vores alle sammens Kim Møller, vil gerne lade som om han er klog. Hele to sider har han drevet det til i en såkaldt kronik til tidsskriftet Replique, som ikke må forveksles med den københavnske teatergruppe Republique, der intet har at gøre med Konservative Studenter i Aarhus, som har lagt spalteplads til Kim Møllers kronik. Tværtimod må man vel næsten sige. Ædelmodigt har Kim Møller i dag ladet denne kronik tilflyde sine proselytter på Uriasposten, men dog med en løftet pegefinger: Man må forstå, at den store ånd har måttet løsrive sig fra sit krævende kald som blogger og lagerarbejder hos COOP i hele to timer for præstere sin opbyggelige tale til studenterne.

MR. MØLLERS kronik handler ikke uventet om fænomenet konservatisme, der ligger ham umådeligt stærkt på sinde. Der findes således to former for konservatisme, får vi at vide. Nemlig en rigtig og en forkert. Den forkerte slags er den, de praktiserer i Det Konservative Folkeparti. De er slet ikke konservative, men liberale og hører følgeligt hjemme i Liberal Alliance. Den rigtige konservatisme er derimod den, der udøves i Dansk Folkeparti. Her er de nemlig nationalistiske på samme måde, som KU var det herhjemme i trediverne. Kim skriver:

“Danmark for Danske!’ var et KU-slogan tilbage i 1935, og nok så mange nationalsocialistiske ekscesser ændrer ikke på det indlysende: at Danmark er danskernes land, at et konservativt parti, som et absolut minimum, ikke arbejder for det modsatte.”

Racisme

Med de åndsevner, Kim Møller her præsterer, skal han være glad for, at hans konservative åndsfæller tabte 2. Verdenskrig. Hvis hvis deres forestillinger om “Blut und Boden” og deres såkaldte racehygieigne var slået igennem, ville han nok næppe i dag kunnet udbrede sine tåbeligheder til de ubefæstede århusianske studenter.

DAGENS SANG er ældre end Kim Møller. Men den handler om en erfaring, han og højrefløjen endnu ikke har gjort.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Aarhus, danskhed, DF, Halvorsen, Højrefløjen, Kim Møller, Kond, Konservatisme, nationalisme, racisme, Selvudråbte genier, uduelighed, Uriasposten og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Højrefløjens selvudråbte genier

  1. Det her er bare så grinagtigt det er jo lagermanden der krænker sit indre ud. 🙂 Uha den store konservative lagermand Møller (Fjolset ved åbenbart ikke at lagermændende i 30erne gav KUerne tæsk i Københavns gader…. “At gå i rette med menneskesynet hos hver femte eller sjette dansker er i virkeligheden et opgør med den hårdtprøvede danske arbejder, der priser det jordnære og tænker konservativt helt ind til benet. Konservatisme er ikke en fasttømret ideologi, men en anti-revolutionær tænkning baseret på en hævdvunden erfaringsbase, det prøvede.”

  2. Kim Møller er skam en fornem fortaler for retten til at være dum. Det er ikke uden grund, at han hidser sig også op, når Lars Trier Mogensen kalder højrefløjen og DF-segmentet for “white trash”, som ikke kan integreres i et moderne multikulturelt samfund. Han føler sig virkelig ramt.

    Det er jo også grinagtigt, at Kim Møller ikke kan se, at det jo netop er vigtigt “at gå i rette” med det racistiske menneskesyn hos denne befolkningsgruppe. De skal have al den kritik, vi kan dænge over dem.

  3. Pingback: Partisoldater skræmmer vælgere | DF-Nyt

  4. Pingback: Morten Uhrskov Jensen ikke for nynazister | DF-Nyt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s