Rend og hop!

TV2 taxa

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at min beundring for Assens Byråd og navnlig kommunens direktion kan ligge på et meget lille sted. Men denne gang bakker jeg dem 100 % op.

VI TALER naturligvis om den famøse taxaordning, hvor Assens Kommune nu tilbyder taxakørsel til unge, der har over 1,4 kilometer til skolebussen, fordi Assens er den kommune i Danmark, hvor færrest unge tager en erhvervsuddannelse. Altså en helt igennem god og fornuftig ordning, hvis man vil gøre det nemmere for de unge at tage en erhvervsuddannelse.

HELE MISEREN startede med et indslag i TV2 aftennyheder i forgårs, hvor dumme Cecilie Beck hidsede sig op over, at Assens Kommune ikke gør det sværere for de unge at komme i skole. Hun havde derfor fået Finn Brunse til at stå på mål for hendes egne småborgerlige betragtninger om, at de unge bliver alt forkælede nu om dage. Gaaab, tænker man. Hvor har vi hørt den mange gange. Kunne de virkelig ikke finde ud af at vinkle historien på en mere seriøs måde?

MEN NU var katten ude af sækken, og en ny moralsk panik var skabt. Der fik ikke lang tid, før alle de sædvanlige mavesure onkler og tanter igen begyndte jamre over sædernes forfald i lille Dannevang. Det var ikke som dengang, da de var unge. Da hed det en sund sjæl i et sundt legeme, og de unge kunne bare tage cyklen, kunne de!

TV2 FULGTE OP på historien i et nyt indslag i går, hvor den stakkels 16-årige tømrerelev Anders Duus uforvarende er kommet til at spille hovedrollen. Som sagen har udviklet sig kan han let komme til at stå som prügelknabe i den offentlige gabestok på linje med Dovne Robert og Fattig-Karina. Jeg håber, at Anders har nogle gode forældre, som kan støtte ham.

HISTORIEN HAR i hvert fald fortsat udviklet sig. Her til formiddag fik jeg en opfordring fra Baglandet i Fyens Stiftstidene om at blande mig i debatten om “pyldresamfundet”. Jeg skrev et surt svar. Senere kunne jeg via facebook læse, at Merete Riisager fra det Saxobank-ejede parti, Liberal Alliance i Ekstrabladet mener, at taxaordningen i Assens er “fyldstændig forrykt” og at ” Unge mennesker skal lære, hvordan det er ude i virkeligheden”.

Merete Riisager2

HVAD BILDER den gimpe sig ind? Hun er da den sidste, der skal belære nogen om, hvordan man skal opføre sig. Hendes egoist-parti har overhovetdet ikke begreb om moral. For dem handler det kun om tal og om at møve sig selv frem i forreste række. Skide være med resten, er deres filosofi.

HELDIGVIS har folk her i Assens Kommune en anden opfattelse. Der er bred politisk enighed om taxaordningen og folk i almindelighed er glade for den. Så jeg synes simhelthen, at vi i Assens kommune skal stå sammen og bede alle de småborgerlige tosser rundt omkring i landet om at rende og hoppe. Det her er er noget vi bestemmer, og det skal de overhovedet ikke blande sig i!

DAGENS SANG handler om, hvor vigtigt det er at udvide sin bevidsthed.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, Erhvervsuddannelser, Halvorsen, moralsk panik, Politik, Taxaordningen, TV2 og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Rend og hop!

  1. Pingback: Liberal Alliances projektions kultur | DF-Nyt

  2. Pingback: Rend og hop! | Lasse Tajmer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s