Nepotisme i Assens Kommune?

Ole Knudsen

FYENS STIFTSTIDENDE havde fredag den 20. september en lidt kryptisk artikel. Den handlede om, at den nuværende havnechef, Ole Knudsen, skal op på fuld tid – nemlig fra 30 til 37 timer. Han blev ansat for et år siden, fordi den tidligere havnefoged blev fyret for at spare penge. Havnens dårlige indtjening gav ikke mulighed for at lønne ham, var forklaringen dengang. Men der var altså penge til at lønne Ole Knudsen i 30 timer…

OLE KNUDSEN har tidligere været styrmand hos Mærsk, og det har åbenbart kvalificeret ham til stillingen som havnechef i Assens. Desuden sidder Ole Knudsen i byrådet for Venstre. Og endelig driver han firmaet Ole Knudsen Skov og Havegrej oppe i Skallebølle. I sandhed en travl mand, må man sige.

MEN SIN VIRKSOMHED har Ole Knudsen dog ikke længere tid til at passe, når han kommer op på fuld tid som havnechef, skriver Stiftstidende. Eller den skriver helt nøjagtigt, at han ikke længere har tid til at “være her” samtidig med jobbet på Assens Havn. Se, her mangler jeg lidt uddybning. Går Ole Knudsens virksomhed så godt, at han har råd til at lønne folk, der kan erstatte ham? Eller går den så dårligt, at han nu vælger at satse på jobbet som havnechef?

HVIS DET SIDSTE er tilfældet, er det særdeles uheldigt, at ansættelsesproceduren er skruet sådan sammen, at det i sidste ende er selve byrådet, der skal ansætte ham. Vel at mærke det byråd, han selv sidder i. Han vil uden tvivl erklære sig inhabil under mødet, men er det nok? Vil man alligevel ikke kunne mistænke byrådet for at hjælpe en af sine egne?

Charlotte Christiansen

HAVNEUDVALGSFORMAND Charlotte Christiansen ønsker ikke at udtale sig om lige akkurat denne sag. Hvad der kan undre, for hun plejer ellers at være åbenmundet nok. Men hun har måske fået besked på at klappe i. Man kunne blot ønske, at nogen ville give hende denne besked noget oftere.

HVAD ANGÅR Ole Knudsen, så er det heller ikke første gang, han har fået hjælp af det offentlige. Helt tilbage i 2002 fik han hjælpt til at udbygge sin virksomhed, fremgår det af denne artikel i Fyens Stiftstidende. Det var den daværende Vissenbjerg Kommune, som beredvilligt ændrede lokalplanen så den passede Ole Knudsens behov. Dengang sad han også i byrådet.

MEN DET ER altsammen kun spekulationer. Måske går Ole Knudsens virksomhed strygende, og måske er han i færd med at sælge den for helt at kunne hellige sig hvervet som havnechef i Assens. Det sidste vil jeg ikke fortænke ham i. Så venter vi bare på, at han skaffer os af med træflisen og træstammerne, så vi han få vores havn tilbage.

DAGENS SANG handler om det karske liv som træmand.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, Assens Havn, byråd, Fyens Stiftstidende, Halvorsen, nepotisme, Ole Knudsen, Uncategorized og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Nepotisme i Assens Kommune?

  1. Pingback: Hvad skal vi med byrådsmøder i Assens Kommune? | halvorsensk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s