Tør det smørede grin af!

Frivillig fredag

PÅ FREDAG den 27. september forlyder det, er det “frivillig fredag” – en dag hvor frivillighed skal markeres over hele landet. Stor jubel og alle klapper i deres små hænder! Og hvorfor, må man spørge? Hvorfor kun denne ene dag? Hvad med alle de andre 364 dage i året? Og hvem har dog fundet på noget så tåbeligt?

DET HAR efter mit bedste gæt nogle politikere eller folk, der sidder tæt på det politiske system. Frivillighed er pludselig blevet det store hit i den kommunale økonomiske tænkning. Og Assens Kommune er endda helt i front med store visioner om “det aktive medborgerskab”. Tror vi på den? Eller handler det ikke bare om at få borgerne til at arbejde gratis for kommunen, så den kan spare nogle penge på pleje og omsorg for de ældre?

PROBLEMET ER netop aktualiseret af professor og “sundhedsøkonom” Kjeld Møller Pedersen fra (God damn it!) Syddansk Universitet, som i provinsavisen JyllandsPosten gudhjælpemig udtaler, at hvis de voksne børn ikke selv kan træde til og passe deres forældre, så må de betale private plejere for at gøre det.

HER ER DET, at jeg på min generations vegne må protestere på det kraftigste. Vi har ved vores skatteindbetalinger sørget for, at der var penge til at passe os, når vi blev gamle. Den veksel kræver vi naturligvis indfriet nu, hvor den er betalingsmoden. I kan bare afregne ved kasse 1. Vores børn skal fandme I ikke røre. I – eller rettere 10 års borgerligt misregimente – har i tilgift sørget for, at de knokler som sindsyge for at få deres egne liv til at hænge sammen.

Folkets Hus

OG JA! vi har været idealister, og vi har leveret tonsevis af frivilligt arbejde. Fordi vi troede på en sag, der var større end os selv. Men sgu da ikke for at glæde nogle håndtamme lokalpolitikere eller bogholdere i kommunen, som nu vil profitere af folks ønske om at bidrage til en bedre verden. Fri os for deres klamme hænder.

DAGENS SANG handler om at blive svigtet.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i ældrepleje, besparelser, borgerligt misregimente, Frivilligt arbejde, idealisme, privatisering og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s