Hvad skal vi med byrådsmøder i Assens Kommune?

Stonehead

ONSDAG den 25. september var der byrådsmåde i Assens kommune. Nærværende blogger nåede trods andre presserende pligter at være til stede på tilhørerrækerne i den halve time, byrådsmødet varede. Det var han for at varetage interesserne for Kulturforeningen ÆGTE ASSENS, som måske/måske ikke vil stille op til byrådsvalget.

DAGSORDENEN bestod af 13 punkter, som blev afviklet i “god ro orden” som man siger. De som skulle sige noget, sagde hvad de skulle sige, og resten af de folkevalgte holdt kæft. Eneste afvigelse fra den stramme dagsorden var, at den tidligere borgmester i Aarup Lars Kristian Pedersen brugte næsten ti minutter på at oplæse en redegørelse, som forvaltningen tydeligvis havde lavet til ham. Hvornår holder hans forvaltning op med at politisere, og hvornår begynder han selv at mene noget politisk?

SÅ NÅEDE vi frem til tidspunktet, hvor vi borgere kunne stille spørgsmål til politikerne. Vi kunne kun stille spørgsmål, for demokratiet rækker ikke så langt, at vi kan få en egentlig dialog med byrødderne. Nå, men en borger stillede så et spørgsmål, som han havde forberedt grundigt. Men han blev omgående verfet af med den begrundelse, at man kun måtte spørge til emner, som var på byrådets dagsorden den pågældende dag. Sagde borgmester Finn Brunse. Hvem har dog fundet på den tåbelige regel, tror vi?

SÅ VAR DET, at undertegnede blogger blev provokeret til at spørge Finn Brunse, om det var rimeligt, at byrådet på et lukket punkt skulle tage stilling til, om Ole Knudsen, som er medlem af byrådet, skal have flere penge for at være havnechef. Jeg behøver vist ikke fortælle læserne, at Finn Brunse helt som forventet afviste at svare med den begrundelse, at sagen netop var på det lukkede møde. Alle de væsentlige ting afgøres på lukkede møder i Assens Kommune. Hvad der igen demonstrerer, at de såkaldte byrådsmøder kun er en demokratisk skueret. Alt er aftalt på forhånd.

Måske tror Finn Brunse og Henning Qvick, at det fra min side handler om partipolitik. Det gør det slet ikke. Her er tale om et paradigmeskift. Vi er nogle mennesker, som er dybt og fundamentalt uenige med kommunen om den kurs, der er valgt. Og det er hér slaget kommer til at stå. Der er behov for en helt anden kurs og et totalt andet værdigrundlag for at skabe en Assens Komnune, som er værd at bo i.

DAGENS SANG varer hele 6 minutter og ti sekunder. Efter min mening giver den dog uendeligt meget mere udbytte end dagens byrådsmøde på 35 minutter. Ring the bell

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, Assens Havn, byråd, demokrati, Halvorsen, kommunalreformen, kræmmermentalitet, værdier og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s