Forfatterskolens afgangsantologi

Sarah læser op

Nogen gange har man vel lov at være en smule stolt. Det er jeg i hvert fald i disse dage. Og vel at mærke ikke på grund af egen fortjeneste. Æren tilkommer alene min steddatter, Sarah Elise Bruun, som i lørdags afgik fra Forfatterskolen som nyudannet forfatterinde. Årets kuld bestod af 8 forfattere, som har udviklet deres talenter i to år på skolen, som vistnok er blevet kaldt Danmarks dyreste uddannelse. De penge er efter min mening givet rigtig godt ud.

Da Sarah søgte ind for godt to år siden var der 900 ansøgere, men kun 14 blev så vidt jeg husker optaget. Hun er den eneste enlige mor, der nogensinde er blevet optaget på Forfatterskolen, og hun har klaret at gennemføre sin uddannelse og samtidig at være en god og kærlig mor for sin datter Bella.

Det meste af tiden boede hun i Odense, hvad der just ikke gjorde hendes hverdag nemmere. Men Odense kommune ville heller ikke denne gang hjælpe en forfatter på vej og støtte hende i at flytte ind på et kollegie i København, som var specielt kreeret til enlige mødre under uddannelse. Kommunens fantasi rakte kun til, at Sarah skulle blive boende i Odense og i stedet uddanne sig til hjemmehjælper. Det er åbenbart først, når en forfatter er blevet kendt, at Odense skønner på et bysbarn og lader byen illuminere.

Nu er forfattere (eller åndelige personer i det hele taget) vel ikke længere så respekterede som på H.C. Andersens tid, men min søn Tobias og jeg var i hvert fald beærede over at blive inviteret ind på Forfatterskolen til de nyudklækkede forfatteres oplæsning. Bevivenheden blev indledt med en bragende flot tale af Forfatterskolens rektor, Pablo Llambías. Derefter begyndte oplæsningerne. Sarah var den næstsidste og hendes oplæsning kan ses i sin fulde længde her.

DAGENS SANG er efter forfatterindens eget ønske en sang af Kurt Weill. Men jeg føjer hende ikke i ønsket om udgaven med Lotte Lenya. Jeg vælger udgaven med komponisten selv, som synger fra sit åndløse eksil i Hollywood.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Forfatterskolens afgangsantologi

  1. jes hanse siger:

    Du mæ da våre overvællet af ale di kommentare såm dinne skiverer faer??

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s