Kommunikationens svære kunst

Digitalt borgermøde

Det er ikke nemt at være politiker i vore dage. Fortidens vælgermøder er en saga blot og nu foregår kontakten med vælgerne via digitale borgermøder. Og nyeste skud på stammen er valgvideoer fra toppolitikerne, som bliver lagt ud på deres facebookprofiler. Også i Assens er vi med på noderne, og de to borgmesterkandidater Finn Brunse (S) og Søren Steen Andersen (V) har lagt hver deres video ud. Så hvad er mere nærligggende end at anmelde disse to højteknologiske kommunikationstiltag fra lokalpoltikernes side.

Ude i marken
Brunses valgvideo
Finn Brunse læger i sin video vægt på at komme rundt på forskellige locations. Vi ser ham ude i marken og den blomstrende natur ledsaget af blid underlægningsmusik. Stilen er tæt på Bo Widerbergs Elvira Madigan. Men midt i al denne idyl bliver tilskueren bombarderet med så mange tekniske og politisk korrekte detaljer, at man hurtigt står af. Gab, gab, gab…!Nærværende blogger vil hermed udlove en præmie på en fodtur til Tommerup, hvis nogen udholder at høre mere end 45 sekunder på Brunses kedsommelige politikersprog. Eller rettere: teknokratsprog. For den mand er ikke politiker, men administrator.
Til gengæld er billedsiden afslørende for Brunses perspektiv på kommunen. Der er ikke ét eneste billede fra Assens by, og naturen er heller ikke lavlandets natur med Lillebælt, klitter og vestvendte strande. Der er kun billedbaggrunde fra højfynsk natur. Det tydeligvis ikke er gået op for Brunse, at han faktisk er borgmester for hele Assens kommune. Han opfører sig stadig, som om han kun var borgmester i Tommerup, og det er derfra, han ser kommunen. Ganske tankevækkende…

Inde på rådhuset
Søren steens valgvideo
Det bedste, man kan sige om Søren Steen Andersens video, er at den i det mindste ikke er så kedelig som Finn Brunses. Den er faktisk morsom. Omend ufrivilligt. I virkeligheden er den en af de mest amatøragtige videoer, jeg nogensinde har set. Alene af den kendsgerning, at borgmesterkandidaten tydeligvis er kamerasky og ikke tror på sig selv, gør hele videoen til en farce. Som jeg tolker det, skal vi i videoen forestille os Søren Steen Andersen i rollen som ny borgmester ved et møde med en kreativ erhvervsmand med hestehale. Til det formål har han fået et mødelokale på rådhuset stillet til rådighed. Statisterne er så Venstres let genkendelige byrådsgruppe minus havnechef Ole Knudsen, som måske igen har været inhabil…
Der er to uforlignelige sekvenser. Den ene, hvor byrådsmedlem Henning Jensen fører en kaffekop op til munden – formentlig en information, som skønnes at være af uvurderlig betydning for vælgerne og i hvert fald en scene, vi gerne så igen og igen. Den anden, hvor Søren Steen Andersen siger farvel til mødedeltagerne, men selv bliver tilbage i rådhuset. Spørgsmålet må være: bor han der? Noget kunne tyde på det. F.eks de yndefulde statuetter af kongeligt porcelæn – eller er det måske Bing & Grøndahl…?

SAMMENFATTENDE må dommen lyde på, at Finn Brunse vinder på point, fordi han trods sin gabende kedsommelige facon fremtræder som den mest troværdige kandidat. I den situation kan man næsten få helt ondt af Søren Steen Andersen. Han vil så gerne være borgmester, men han ejer ikke formatet.

Bortset fra det er der ikke nævneværdig forskel på de to borgmesterkandidater. De mener stort set det samme, og de er begge fra Tommerup.

DAGENS SANG handler om ikke at skille sig ud fra gennemsnittet.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, byråd, Finn Brunse, Halvorsen, kommunevalg, kommunikation, Politik, Søren Steen Andersen, valgvideo og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s