Vil Kristiansdal lukke munden på kritiske beboere?

Kristiansdal

Hvis jeg må ulejlige med en lille sag fra den helt private sfære, der måske alligevel kunne fortjene en smule opmærksomhed. Som det vel nok vil være de fleste bekendt bor jeg i Assens gamle rådhus, hvad jeg er særdeles glad for. Slangen i paradiset hedder Boligforeningen Kristiansdal. De købte os i det gamle rådhus for nogle år siden, da Assens Boligforening gik konkuurs. Vi blev dengang lovet mange goder og fordele af Erik Thomsen, som er direktør for Kristiansdal, men det vender vi tilbage til.

ET

Hvad der bringer mig på banen er, at jeg i dag har modtaget en rykker og trussel om at blive smidt ud på grund af en angivelig restance på 368, 01 kr. En hurtig undersøgelse afslørede, at beløbet er identisk med det beløb, som jeg skal betale ekstra i vandafgift. Beløbet skal afregnes med udlejeren, så det er helt OK, og det vælter ikke budgettet. Til gengæld har jeg et tilgodehavende på 869,42 kr. som jeg har betalt for meget i varmeafgift. Dette beløb skal også afregnes med udlejeren, som altså netto skylder mig 501,44 kr. Det har jeg mærkværdigvis ikke hørt noget til. Men bevares: jeg betaler, hvad jeg skylder, og så forventer jeg også at få mit tilgodehavende.

Her kunne historien have sluttet, hvis det ikke lige var fordi, jeg også havde foretaget mig noget andet. Jeg havde nemlig tilladt mig at sende nedenstående mail til kommunens tilsynsførende med almennyttige boligselskaber, en jurist der hedder Christoffer Mammen Rau:

“Som tilsynsførende med de almennyttige boligselskaber i Assens Kommune vil jeg spørge dig, om boligforeningen Kristiansdal kan varsle en huslejeforhøjelse på 3 % “I henhold til det godkendte budget”, når budgettet på afdelingsmødet blev forkastet med 24 stemmer imod og kun 4 stemmer for?”

Manden har ikke svaret mig skriftligt endnu, men hårdt presset mente han i telefonen, at varslingen ikke kunne være gyldig. Fordi det af generalforsamlingsreferatet fremgår:

Budget forkastet

Generalforsamlingen blev holdt den 5. september, og stor var derfor beboernes overraskelse, at vi den 18. september modtog en skrivelse fra Erik Thomsen med følgende ordlyd:

Huslejeforhøjelse

Man bedes bemærke datoen 1. januar 2014. Hvis huslejeforhøjelsen skal træde i kraft på denne dato, er Kristiansdal forpligtet til at varsle den allerede nu. Ellers må man vente til et senere tidspunkt. Dette eventuelle senere tidspunkt kunne være, hvis byrådet i Assens sidst på året overruler beboernes forkastelse af budgettet.

Og det har byrådet så gjort de sidste 4-5 år, hvor beboerne også har forkastet budgettet. Kristiansdal har slet ikke levet op til de løfter, de gav, da de overtog det gamle rådhus. I stedet har de konsekvent skruet huslejen op med tre procent hvert år. Problemet er bare, at den varslede huslejeforhøjelse heller ikke disse gange har været lovlig, så i virkeligheden har Kristiansdal i flere år opkrævet huslejer, som faktisk ikke har været lovlige, fordi de er varslet på forventet efterbevilling fra kommunen. Hvilket i givet fald kan føre til krav om tilbagebetaling af for megen husleje fra beboerne.

Se, nu er der ingenting som umiddelbart knytter disse to sager sammen, og Kristiansdal vil formentlig benægte enhver sammenhæng mellem truslen om at smide mig ud af min lejlighed og min mail til Assens Kommune. Her må hver især tro, hvad man vil. Jeg kan i hveret fald efter en hurtig rundringning konstatere, at ingen af mine naboer har fået en lignende rykkerskrivelse.
Hvordan kan det være…?

Jeg kan kun advare fremtidige boligsøgere: bo aldrig under Kristiansdal boligforening.

DAGENS SANG handler om at stå fast på sine rettigheder.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Almennyttige boligforeninger, Assens, Assens Gl. Rådhus, Boligforeningen Kristiansdal, demokrati, Halvorsen, huslejeforhøjelse, ytringsfrihed og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s