Havnefarcen fortsætter

Ole Knudsen

Uden at det mig bekent har været nævnt nogen steder, må vi vel gå ud fra at Assens Byråd på sit møde 25. september har tiltrådt, at havnechef Ole Knudsen fra Venstres byrådsgruppe er kommet op på 37 timer om ugen, så han nu kan leve af sit embede. Om det så skyldes, at han lige gav masten ved Willemoesstatuen en gang lak, kan jeg ikke vide, men det skal han i hvert fald ikke klandres for.

Men desværre må havnen fortsat døje med flishugningen på nordre mole. I Fyens Stiftstidende kunne man 19. oktober læse, at en planlagt væg til afhjælpning af generne fra hugningen af flis er udsat indtil videre på grund af beboerklagerne, der ligger i Miljø- og Naturklagenævnet. Før disse klager er behandlet, vil nævnet ikke foretage sig noget i sagen, da man kan risikere, at nævnet helt vil forbyde hugningen af flis på havnen.

I den anledning havde Stiften bedt om en udtalelse fra den socialdemokratiske havneudvalgsformand Charlotte Christiansen, som udtaler disse uforglemmelige ord til den undrende offentlighed: “Vi ved ikke, hvad vi beslutter os for”. Man tror hende gerne.

Charlotte Christiansen

Den dårlige nyhed for de flisplagede beboere ved havnen er altså, at deres klager har haft opsættende virkning på opsætningen af en støv- og støjmur, som ellers tidligere har været en del af midlertidige miljøgodjendelse af flishugningen på havnen. Helt som forventet har indsamlingen af 419 protestunderskrifter da heller ikke gjort indtryk på kommunen. De er blevet arkiveret lodret. Assens Kommune er kun interesseret i borgerinddragelse, hvis det handler om at arbejde gratis for kommunen, må borgerne forstå.

Men på toppen af det hele kan vi så på nærværende blog afsløre, at kun 20 % af flis og træ på havnen går til Assens Fjernvarme, som lige så gerne vil importere sit træ fra Odense. Fjernvarmen har oven i købet skrevet til kommunen om det. Men selvfølgelig igen uden respons. Rent faktisk bliver de øvrige 80 % træ kørt på lastbil til Haderslev Fjernvarme. Og dét til trods for, at Haderslev også har sin egen havn, som ikke ligger længere væk fra Lithauen, hvor træet kommer fra. Men i Haderslev vil man bare ikke have sin havn ødelagt med træflis. Det er kun i Assens, man er dumme nok til det.

Hvor er det trist, at vi i Assens skal trækkes med et visionsløst byråd og havneudvalg, som nu er i gang med at forvandle Assens Havn til en discounthavn. Hvor mange arbejdspladser er der i flishugningen? Ikke mange, skal jeg hilse og sige.
Den største arbejdsplads på havnen i dag er såmænd Havnegrillen.

DAGENS SANG må følgelig handle om pølsesnak.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, Assens Havn, byråd, byudvikling, demokrati, erhverv, Frivilligt arbejde, Halvorsen, Politik, træflis, uduelighed og tagget , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Havnefarcen fortsætter

  1. Pingback: DF-Nyt | Assens havn en aktivitets resource

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s