Billedet der blev borte…

Kim Møller m horn

I går kl 21.11 løb nedenstående mail ind på min indbakke:
”Mit copyrightede foto af Kim Møller. I får 24 timer til at fjerne det fra nu lørdag kl 21. I er langt fra de første, der forsøger sig. Aviser i indland og udland er alle endt med at betale. Det drejer sig om cirka 1.500 kroner. I har kun indflydelse på, hvor besværligt det skal blive. Det står tydeligt på bloggen: Regarding use of my copyrighted photos on the blog, please contact the mail above. Det håndhæver jeg konsekvent.
mvh Snaphanen”

Nu fremgår det tydeligvis ikke, hvilket foto af Kim Møller, der er tale om. Men jeg er i besiddelse af adskillige. Bl. a. ovenstående, der vist er lettere manipuleret. Jeg har imidlertid svært ved at tro, at nogen vil kræve copyright til lige netop dét. En hurtig research i min stadigt mere usikre kortidshukommelse bragte mig dog på sporet af, at det måske kunne dreje sig om Kim Møllers seneste optræden ved Trykkefrihedsskaberiets seneste seance om intet mindre end “Venstrefløjen, vold, og ytringsfrihed”, som jeg bloggede om her.

Men da jeg får alle mulige mærkelige mails fra så mange højreradikale fjolser, så jeg bad ham i første omgang om at rende op hoppe. Hvordan kunne jeg vide, at han var ”Snaphanen” og at han havde copyrighten? I dag har jeg så fundet ud af, at denne snaphane faktisk er fast fotograf på Trykkefrihedsselskabets eventer, og det bringer mig selvfølgelig i et dilemma.

Jeg har tidligere betalt 1000 kr. for et billede på min blog (jeg siger ikke hvilket, så begynd ikke at fantasere!), men 1500 kr. er lige i overkanten – især for et billede, der endda ikke er særlig godt. Det er stift og iscenesat. Men tanken om måske også at skulle blive tvunget til at bruge mine surt opsparede pensionsmidler til at understøtte et foretagende som Snaphanen, byder mig selvfølgelig voldsomt imod.

Dertil kommer, at jeg ikke har lyst til at gå i en fælde, der er lagt ud for mig. Det gider jeg sgu ikke. Så værsgo: billedet er fjernet for alle eventualiteters skyld. Det kan derudover more mig, at overgangen til vintertid har givet mig en ekstra time til gratis eksponering af billedet, der i øvrigt stadig kan ses lovligt på Uriasposten, som jeg igen storsindet linker til.

Kim Møller har tidligere leget med tanken om en injuriesag mod mig, når jeg skriver om hans tidligere mislykkede ægteskab og hans forhold til Pernille Bendixen fra DF.

Pernille Bendixen

Det kommer derfor ikke bag på mig, at han nu forsøger at lukke munden på mig på denne måde. Jeg har noteret mig, at højreekstremisterne bliver stadigt mere aggressive i samme takt som de mister indflydelse. Det er i virkeligheden et godt tegn, som vi må leve med en tid endnu. I mellemtiden skal vi blot sørge for, at kritisere dem og isolere dem i deres hadghettoer.

DAGENS SANG handler selvfølgelig om money, og denne gang anbefaler jeg, at man ikke springer reklamen over.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i censur, Halvorsen, Højrefløjen, Kim Møller, Pernille Bendixen, Snaphanen, Trykkefrihedsselskabet, Uriasposten, ytringsfrihed og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Billedet der blev borte…

  1. Pingback: Hos Hans er der dans | DF-Nyt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s