Historien om den impotente havnechef

Impotent havnechef

Ovenstående indscannede foto var at finde på Assens-siderne i Fyens Stiftstidende 17. september. Når man ser det, er det måske forståeligt, at jeg brugte det til at vinkle nedenstående læserbrev om havnens drift på den potens, som havnechef Ole Knudsen så åbenlyst stiller til skue. Men det måtte jeg ikke. Lokalredaktør Henrik Juel Skovrider mailede i går til mig, at det var “en fejl, at det omtalte foto kom i avisen. Derfor kan jeg ikke tillade de passager, hvor du omtaler den potente havnechef”.

Mit gæt er, at havnechefen har ringet og brokket sig, da han så hvor tåbelig han tog sig ud på billedet, og derefter har redaktøren fejt rettet ind og beklaget. Men at jeg ikke må henvise til billedet, som jo har været bragt, vil jeg ikke acceptere. Så jeg nægtede at ændre på teksten, som gengives herunder:


Impotent havnechef
I Stiftstidende 17.9. poserer havnechef og byrådsmedlem Ole Knudsen med fremskudt underliv til ære for havneforkvinde Bodil Boesgaard og Gitte Lillelund Bech, der åbenbart er blevet direktør for Danske Havne.

Spørgsmålet er imidlertid, hvor potent manden i virkeligheden er. Hårdt presset har han til undertegnede oplyst, at flisen på havnen beskæftiger 1 flishugger, 2½ stilling på mæglerkontoret samt 2½ stilling på havnekontoret inklusive havnechefen himself. Altså i alt 6 faste stillinger. Ydermere ved vi fra Stiftstidende, at denne blomstrende virksomhed genereredet et overskud på intet mindre 400.000 kr. sidste regnskabsår. Vel at mærke for alle havnens aktiviteter.

Ole Knudsen kunne næsten ikke få armene ned, da regnskabet kom frem. Forstå det, hvem der kan. I mine øjne er et overskud i denne størrelsesorden fint for en detailforretning. Men for en havn? Rygtet vil vide, at Havnegrillen alene genererer flere årsværk end Assens Havn.

Og det er måske her, hunden ligger begravet. Politikerne i byrådet opfatter kun industrierhverv som rigtige erhverv. Hvad de naturligvis ikke er længere. Restauranter, fiskehandel, røgeri, glaspusteri, og såmænd også et par tøjbutikker er erhverv, der genererer flere arbejdspladser end den nuværende, sundhedsskadelige flishugning på havnen. Og i tilgift vil det skabe det liv på havnen, som vi mangler så hårdt i dag.

Sikke nogle vatnisser, der sidder på Stiftstidendes lokalredaktion i Assens.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens, Assens Havn, Fyens Stiftstidende, Halvorsen, impotens og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Historien om den impotente havnechef

  1. Pingback: Assens, Fyens “Kaj og Andrea” | DF-Nyt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s