Tid til eftertanke

Charlie Hebdo

Charlie Hebdo er et satireblad af en karat, som jeg ville ønske, vi havde i Danmark. Med deres spidse tegninger har de bekæmpet magthaverne, snæversynet og den religiøse intolerance. Bladet er simpelthen indbegrebet af det vi her i landet kalder kulturradikalisme.

Derfor – men ikke kun derfor – er jeg naturligvis chokeret og indædt vred over det rædselsfulde terrorangreb mod bladets redaktion i går, hvor hele ti medarbejdere og to sikkerhedsvagter blev dræbt. Som det ser ud i skrivende stund har en af terroristerne meldt sig selv, mens de to sidste stadig er på fri fod. Jeg håber inderligt, at de bliver anholdt og at de alle tre bliver idømt meget hårde straffe.

Derimod nægter jeg at tage del i det hylekor, der nu igen skræpper op om knægtelse af ytringsfriheden. Det er sgu for nemt. Netop de kræfter, der slår sig til riddere på ytringsfriheden, er også de kræfter, der skaber en opdeling mellem ”dem og os”, hvor ”os” er de frie, demokratiske vestlige lande, mens ”dem” er barbariske og primitive muslimer i Europa og Østen.

Det er min påstand, at disse fjendebilleder bl.a. har udløst den modbydelige terrorhandling mod Charlie Hebdo. Hele Eurabiasammensværgelsesmyten og dens udbredning i medierne og på de sociale netværk har været grobunden for radikaliseringen for unge muslimer. Dertil kommer, at disse unge jo har kunnet konstatere, at Vesten i de sidste tyve år har været i krig mod deres oprindelseslande. Det er vores fly, tanks, raketter og droner, som har været i brug mod muslimske lande. Det er jo ikke omvendt.

Kolonialismens æra er ganske vist forbi, men Vesten optræder stadig imperialistisk over for de gamle kolonilande. Derfor burde man efter min mening ære de døde fra Charlie Hebdo ved at vi ransager og selv. Vi er ikke skyldfri.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i counterjihad, Terrorisme, ytringsfrihed og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Tid til eftertanke

  1. Orla. siger:

    – Du kan være glad for, at jeg ikke fik fat i dig, for så havde jeg skåret halsen over på dig, parteret dig og kastet dig for hundene.

    Kan du huske det ?

  2. Kære Orla
    Jeg kan altid træffes på adressen Ladegårdsgade 20, I th i Asssens.
    Men det kræver selvfølgelig en lille smule mod at møde op i stedet for kun at sende anonyme hademails.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s