Forstå det nu…

Ole Knudsen

I forbindelse med visionsplanen for Assens Havn har havnechef Ole Knudsen travlt med at fremhæve de arbejdspladser en erhvervshavn medfører. Og med erhverv mener han industrierhverv.

Men hvor mange arbejdspladser er der egentlig tale om? Det har Ole Knudsen – hårdt presset – oplyst mig om. Det drejer sig om i alt 6 fuldtidsstillinger. 2½ på mæglerkontoret og 2½ på havnekontoret – herunder havnechefens egen stilling – samt en flishugger, der stopper til maj.

Til sammenligning er der på havnegrillen i alt 8 fuldtidsstillinger, hvis man lægger alle deltidsstillingerne sammen. Det vil altså sige, at en servicevirksomhed uden nogen kommunal støtte i virkeligheden allerede er større end den industrivirksomhed, som Ole Knudsen slår sig til ridder på.

Som bekendt sidder Ole Knudsen også i byrådet, og her burde man måske hellere se fremad i stedet for at klamre sig til forældede forestillinger om industrierhvervet. Rådhusets famøse skorsten er i denne sammenhæng desværre et helt karakteristisk monument over byrådets tilbageskuende holdning.

Forstå det nu: Havnen har værftet, men ellers er der ingen fremtid som industrihavn. Vi bør satse på serviceerhverv og liberale erhverv. Det vil give liv og arbejdspladser på havnen.

Ovenstående har været bragt i Fyens Stiftstidende 27. januar.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Assens Havn, byråd, Fyens Stiftstidende, Halvorsen, Visionsplan og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Forstå det nu…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s