Replik til fru Adelberg Johansen

Adelberg Johansen

28. januar havde jeg nedenstående replik i Stiftstidende i en let forkortet udgave. Årsagen var, at fru Rachel Adelberg Johansen fra Trykkefrihedsskaberiet helt forudsigeligt prøvede at slå politisk mønt på attentatet mod Charlie Herbdo. Det ville jeg ikke lade være uimodsagt. Debatredaktionen havde forsynet mit indlæg med overskriften, “Ytringer under ansvar”, og det dækker fint.

Rachel Adelberg ytrer sig 24.1. sig om det forfærdelige attentat mod sariremagasinet Charlie Herbdo, hvor hun proklamerer, at intet mindre end et historisk vendepunkt i europæisk bevidsthed er sket med hensyn til ytringsfriheden.

Her kunne jeg godt unde alle Stiftstidendes læsere at læse en klumme af Britta Schall Holberg på bagsiden af vores lokale ugeblad i her Assens 20.1, hvor hun maner til besindighed. En klumme, hvor hun bl.a. modigt bruger sin ytringsfrihed til at angribe sit eget parti Venstre for dobbeltmoral i spørgsmålet om ytringsfrihed, og hvor hun også går til angreb på ”de der politiske skrighalse”, som hyler op ytringsfrihed uden at have noget at have det i.

Til dem regner jeg Rachel Adelberg. Hvad har hun at komme med bortset fra sit ubændige had til muslimer? Hun er medlem af den muslimfjendske forening Trykkefrihedsselskabet, som bl.a. har udelukket undertegnede fra at kommentere på deres hjemmeside Saphho, fordi de ikke kan lide mine holdninger, og desuden har hendes ligesindede klaget til Stiftstidendes debatredaktion over mine indlæg og har prøvet at lukke munden på mig og tie mig ihjel.

Jeg er tilhænger af ytringsfrihed under ansvar. Det betyder, at forhåndscensur i overensstemmelse med grundloven ikke må gennemføres, men at man til gengæld må stå til ansvar for sine ytringer over for domstolene i givet fald. Denne enkle regel kan ytringsfrihedsfundamentalisterne på højrefløjen ikke engang leve op til. Derfor er deres bombastiske udmeldinger om ytringsfriheden ikke andet end varm luft. De har i virkeligheden gang i en helt anden dagsorden – og den er faktisk ikke specielt demokratisk.

Reklamer

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Fyens Stiftstidende, Halvorsen, hetz, islamofobi, Terrorisme, Trykkefrihedsselskabet, ytringsfrihed og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Replik til fru Adelberg Johansen

  1. Pingback: Smædebrevs-skribenters blodrus | DF-Nyt

  2. Michael Jensen, Frederikshavn siger:

    Nå ja, ok. “Fru Adelberg Johansen” som du nu så fint kalder hende, er bare så hende du før har kaldt en “jødisk kælling”.

    Du burde skamme dig Halvorsen.

    Jeg er bare bange for at du ikke kender til skam…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s